17-godišnjakinja silovala 19-godišnjaka koji joj je prijetio da će objaviti njezinu snimku seksa

Foto: Facebook

18-GODIŠNJA djevojka koja je ranije ove godine priznala kako je silovala muškarca prijeteći mu nožem osuđena je na pet godina uvjetno. Osim toga, sljedećih 25 godina bit će u registru seksualnih prijestupnika.

Lestina Marie Smith iz Michigana imala je 17 godina kad je silovala 19-godišnjaka u automobilu, snimila dio incidenta te neimenovanom tinejdžeru prijetila nožem. Bilo je to početkom godine, 11. siječnja.

Sudeći prema tinejdžerovom svjedočenju, par je navodno bio u vezi oko dva mjeseca krajem 2016. godine. Napad se dogodio nakon toga, i to zbog svađe oko snimke seksa. "Žrtva je navodno imala snimku seksa koju je htjela podijeliti na društvenim mrežama. Moja klijentica htjela je napraviti jednu s njim kako bi ga spriječila da podijeli njezinu", rekao je njezin odvjetnik James F. Gust.

Prema svjedočenju žrtve, Lestina mu je prijetila nožem te snimala kako joj pruža oralni seks, piše Metro. Prijetila joj je mnogo veća kazna, no silovani muškarac poslao je pismo sudu u kojem je zamolio suca da je ne pošalje u zatvor.

Sudac Andre R. Borrello Lestini je odredio i liječenje za seksualne prijestupnike te joj zabranio kontakt s danas 20-godišnjim mladićem, a žrtvi je morala isplatiti i 1000 dolara. Osim toga, sljedećih godinu dana morat će nositi elektronsku narukvicu za praćenje.

Njezin odvjetnik kaže kako je dobila primjerenu kaznu, s obzirom na olakotne okolnosti kao što su dotadašnje nekažnjavanje te njezini mentalni problemi.

"Nikad se nije činila kao netko tko je prijetnja društvu. Da je napadač muško, a situacija ista, kazna bi i dalje bila prikladna za zločin", zaključio je odvjetnik.

Pročitajte više