Apsurdno, ali ovo je prava rijetkost: Pogledajte necenzurirane fotke s ulica Sjeverne Koreje

Foto: David Guttenfelder/Instagram

DAVID GUTTENFELDER glavni je fotograf Associated Pressa u Aziji te je prava legenda fotonovinarstva.

Proputovao je svijet te je kroz godine dokumentirao potresne i velike događaje poput genocida u Ruandi, sukoba Palestine i Izraela te mnoge druge povijesne trenutke. Sedmerostruki je dobitnik nagrade Word Press kao i brojnih drugih zbog svoje izuzetne karijere, piše Just Something.

Nedavno je otputovao u Sjevernu Koreju, a kako je tamošnja Vlada nedavno olabavila svoje zakone o fotonovinarstvu, Guttenfelder je jedan od prvih fotografa kojima je dozvoljeno da u državu unesu smartphone. 3G mreža je sada dostupna strancima u Sjevernoj Koreji, stoga se Guttenfelder mogao nesmetano prošetati ulicama Pjongjanga, fotkati sve što mu padne napamet smartphoneom te fotke odmah objaviti na svom Instagram profilu. Kako god to apsurdno i nevjerojatno zvuči, upravo je to veliko postignuće i uspjeh za povijest fotonovinarstva.

Zahvaljujući monumentalnom pothvatu Davida Guttenfeldera, sada možemo vidjeti ulice Sjeverne Koreje na rijetkim necenzuriranim fotografijama. Iako je riječ o prizorima iz obične svakodnevice, necenzurirane fotografije iz Sjeverne Koreje prava su rijetkost.

Pročitajte više