Beskućnik postao zvijezda YouTubea nakon što je snimio video o životu na ulici: Imam diplomu i nisam alkoholičar

Screenshot: YouTube

FILMAŠI iz Austina u Texasu odlučili su prikupiti novac kako bi pomogli beskućniku čiji sedmominutni video o životu na ulici postaje sve popularniji na YouTubeu.

Video jednostavna naziva "Homeless Man Records His Daily Life" daje uvid u svakodnevicu Sandyja Shooka, beskućnika koji je s kamerom koju mu je posudio prijatelj Joseph Costello, snimio iskren i potresan kratki dokumentarac koji se proširio društvenim mrežama.

Naime, Shook direktno u kameru govori o nizu problema s kojima se svakodnevno suočava, ali i o svojim razmišljanjima o stereotipovima koji se neprestano povezuju s beskućnicima.

"Ne osjećam se dobro. Beskućnik sam, a to me stavlja u skupinu alkoholičara i uživatelja narkotika. Ja imam diplomu i nikad nisam bio alkoholičar", rekao je Shook koji je ranije objasnio da je na ulici završio zbog dugogodišnje borbe s depresijom.

"Odrastao sam u sedamdesetima. Tijekom srednje škole i koledža beskućnika gotovo da nije ni bilo, a danas ih je toliko puno. Sad sam jedan od njih", govori Shook.

Ponukan podrškom s YouTubea, Costello je odlučio pokrenuti crowdfunding kampanju kako bi skupili dovoljno novca da se Sandy vrati u Michigan gdje živi dio njegove obitelji i započne potragu za poslom.

Pročitajte više