Dave Grohl popljuvao "lijene i arogantne bendove"

Foto: Guliver Image/Getty Images

FRONTMEN Foo Fightersa Dave Grohl rekao je u intervjuu za NME da mrzi kada bendovi na turnejama sviraju neki album iz prošlosti u cijelosti jer to smatra arogantnim i lijenim.

"K vragu, čovječe! Ne volim kada bend na turneji svira samo jedan album iz prošlosti. J..... to mrzim. Ne volim kada bendovi to rade. To je arogantno i lijeno", istaknuo je Grohl. Odlučno je rekao da njegov bend niti na jednoj gaži neće svirati debitantski album u cijelosti.

Osim toga, dodao je da ne planira ništa posebno za 20. godišnjicu njihovog debitantskog albuma iz 1995. "Foo Fighters".

Njihov debitantski album izašao je godinu dana poslije raspada Nirvane, u kojoj je Grohl svirao bubnjeve. Gotovo u cijelosti snimio ga je sam Grohl, a kazao je da je razmišljao o tome da ga ponovno snimi s kolegama u povodu 20. obljetnice, no odgovoren je od te ideje.

"U jednom trenutku mislio sam da bi bilo zabavno da ponovno snimimo prvi album, kao cijeli bend. Prvi album nisu Foo Fightersi, to sam samo ja. Stoga sam mislio da za 20. godišnjicu odemo u studio, ponovno snimimo prvu ploču - iste pjesme, aranžmane, po redu - ali samo kao Foo Fightersi 2014.", rekao je.

"Bubnjar me upitao jesam li poludio i rekao da je to najgora ideja ikada i da bi ljudima to bilo grozno", prepričao je Grohl.

Pročitajte više