Dvanaestogodišnjak ukrao gotovo 30.000 kuna pa ih potrošio na zabavu i prostitutke

Screenshot: YouTube

ARTYOM ima samo 12 godina, ali nije izabrao živjeti u skladu s time.

Ovaj je mladi Rus naime, kako bi okusio čari života odrasle osobe napustio svoj rodni grad i otišao živjeti u susjedni Pjatigorsk. A kako bi taj pothvat učinio mogućim ukrao je novac iz nekoliko dućana i od slučajnih prolaznika na ulici: "Sjeo sam na bus i otišao u Pjatigorsk, samo sam se htio zabaviti s djevojkama. Trebao mi je novac pa sam ušao u dućan i kad je blagajnica razgovarala s kupcem izvukao snop novčanica i pobjegao. Nisu me ulovili, ispričao je.

Misleći da mu 40.000 rubalja (otprilike 7600 kuna) neće biti dovoljno, usput je opljačkao i neke slučajne prolaznike, koji takvo što sigurno nisu očekivali od dječaka njegova uzrasta: "Kad sam se domogao novca, vratio sam se u svoj grad, Georgjevsk. Mogao sam si priuštiti taksi pa je vožnja bila dobra. Tamo sam nazvao svoje prijatelje i rekao im da imam novac i da se možemo nazvati. Pozvali smo eskort-djevojke i s njima otišli u saunu", objasnio je.

Nakon toga veselo je društvo dva dana provelo u hotelu, a prema Artyomovim riječima u tom su periodu potrošili otprilike 150.000 rubalja (28.500 kuna). U isto je to vrijeme Artyomov brat policiju izvijestio o njegovom nestanku.

"Naši su zaposlenici vidjeli dječaka na ulici, a s obzirom na to da smo znali da ga brat traži, odveli smo ga u policijsku postaju", izjavio je inspektor iz policijskog odjela za mlade delinkvente. Sud je odlučio da će Artyom iduće tri godine provesti u posebnoj školi u Gornozavodsku.

Prema pisanju medija, majka je Artyoma napustila pred nekoliko godina. Živi u drugom gradu i samo ga povremeno nazove, prenosi LifeNews.ru.

Pročitajte više