Evo gdje i kako kupiti ulaznice za koncert Đorđa Balaševića u Osijeku

Foto: Index

JOŠ OD objave prve informacije o velikom open-air koncertu novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, koji će se 13. rujna 2014. održati na Trgu sv. Trojstva u osječkoj Tvrđi, brojni obožavatelji pitali su se kada i gdje će nabaviti ulaznicu, i po kojoj cijeni, a sada je i ta informacija poznata.  

Naime, ulaznice po cijeni od 150 kuna počet će se prodavati u petak, 4. srpnja, i to na sljedeći način: u noći s četvrtka na petak (3. na 4. srpnja) točno u ponoć putem interneta i sustava Eventim, te u petak, 4. srpnja, točno od 8 sati na prodajnom mjestu (štandu) Agencije Luminis koji će biti smješten u Županijskoj ulici, blizu Trga Ante Starčevića, nasuprot konkatedrale sv. Petra i Pavla.  

"Panonskog mornara" u najveći slavonski grad dovodi osječka Agencija Luminis, već poznata po kvalitetnoj organizaciji zabavnih i kulturnih događanja, u suradnji s Balaševićevim menadžmentom i Udrugom "Grupa građana" Osijek.

Balašević je jedinstveni i omiljeni izvođač koji je na sceni još od 1977., a u tom razdoblju ostvario je golem opus od 15-ak studijskih i niza live albuma i kompilacija s brojnim hitovima. Koncerte održava dosta rijetko i selektivno, pa će tako s ovim novim programom i pratećim sastavom, nazvanim "Pa, tamburama mangupi prepreče put" prvi put gostovati u istočnoj Hrvatskoj, nakon što je u prosincu i ožujku u čak četiri navrata gostovao u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".

Nadalje, Balašević je poštovanje javnog mnijenja i popularnost na prostorima ove regije stekao mnogim izvanglazbenim aktivnostima usmjerenim na promicanje mira te ljudskih sloboda i vrijednosti. Pamte se njegovi antiratni koncerti za vrijeme agresije Srbije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu pa je 2000. proglašen i UN-ovim veleposlanikom mira.

Ovaj koncert zamišljen kao multikulturalni, u sklopu bogate i dugogodišnje prekogranične suradnje Osijeka i Novog Sada, vrlo bliskih gradova po senzibilitetu i konfiguraciji. Đorđe Balašević upoznat je s činjenicom da se Grad Osijek namjerava kandidirati za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine te i na ovaj način, organizacijom kulturne manifestacije na najvišoj regionalnoj razini, podržava tu inicijativu.

K tome, ovo će biti prvi komercijalni koncert u prekrasnom središnjem prostoru stare gradske jezgre Tvrđe, a valja naglasiti kako je, u slučaju lošeg vremena, kao zamjenski prostor određen prostor nastavno-sportske dvorane Gradski vrt. U prodaju će biti pušteno ukupno 6000 ulaznica. 

Pročitajte više