Foo Fightersi najavili novi album i TV seriju

Screenshot: YouTube

FOO FIGHTERSI su potvrdili detalje o svom novom osmom studijskom albuma koji izlazi ove jeseni.

Njegovo nastajanje dokumentirat će nova TV serija u produkciji HBO-a koju redateljski potpisuje osnivač benda, gitarist i pjevač Dave Grohl, piše Consequence of Sound.

Novi album nasljednik je onoga iz 2011., "Wasting Light", koji je osvojio pet Grammyja, uključujući i onaj za najbolji rock album. Izlazak albuma i TV serija poklopit će se s 20. godišnjicom postojanja benda.

Serija će dokumentirati snimanje albuma u različitim uvaženim studijima u osam različitih gradova - Chicagu, Austinu, Nashvilleu, Los Angelesu, Seattleu, New Orleansu, Washingtonu i New Yorku.

Po jedna pjesma snimljena je u svakom od tih gradova, na njima gostuju kultne glazbene ličnosti, a riječi za pjesme su napisane u eksperimentalnom stilu. Naime, Grohl nije zapisivao riječi do posljednjeg dana snimanja: stihovi su dolazili spontano, na samom kraju kao svojevrsni zaključak zbivanja tog dana, proživljenih emocija, iskustava i druženja.

Serija je, prema Grohlovim riječima, ljubavno pismo povijesti američke glazbe.

"Svaka epizoda bavi se regionalnim identitetom svakog pojedinog grada - kako je pojedina regija oblikovala glazbenike te utjecajem koji su ti ljudi imali na kulturnu sliku njihovih rodnih mjesta. Istodobno će naglasiti njihovu zajedničku točku - svaki od tih umjetnika koji će se pojaviti u emisiji, neovisno o žanru ili mjestu, počeo je svoju karijeru kao prosječan klinac s univerzalnim snovima o stvaranju glazbe koji je kraju uspio", istaknuo je Grohl u priopćenju za javnost.

Prva epizoda serije bit će premijerno prikazana uoči 20. obljetnice djelovanja.
 

Pročitajte više