Institut za seksologiju uskoro otvara svoja vrata

Foto: Shutterstock

INSTITUT za seksologiju naziv je izložbe koja će se uskoro otvoriti u sklopu londonskog Wellcome Collectiona i koja bi tamo trebala biti dostupna posjetiteljima punih godinu dana.

Na njoj će biti predstavljeno više od 200 predmeta, uključujući igračke za seks, slike, medicinske izloške, filmove i fotografije. Bit će to prva britanska izložba koja će objediniti saznanja pionira istraživanja o seksu, piše Daily Mail, pa će unutar nje biti obuhvaćena saznanja Sigmunda Freuda, Marie Stopes i Alfresa Kinsey te uvidi u eksperimente i istraživanja provedena o seksu u proteklih nekoliko desetljeća.

Bit će predstavljeno kako su seksolozi mijenjali promjenjive stavove javnosti o seksualnom ponašanju i identitetu, a organizatori poručuju da će izložba uključivati predavanja, performanse i diskusije. Jedna od organizatorica, Kate Forde, kazala je: "Institut za seksologiju nudi kompleksnu i često kontradiktornu priču o istraživanjima vezanim uz seks te naglašava utjecaj kakav je skupljanje i analiza podataka imala na promjene stavova o ljudskom ponašanju.

Otvorenje je zakazano za 20. studenog 2014.

 

Pročitajte više