Je li 30 godina mlađa ritmička gimnastičarka razlog rastave braka Vladimira Putina?

Foto: Gulliver Image/Getty Images

JOŠ PRED pet godina, 2008., pojavile su se glasine da se Vladimir Putin razveo od svoje supruge Ljudmile, a kao glavni razlog i tad se navodila njegova ljubav prema mlađahnoj gimnastičarki Alini Kabajevoj.

Priču su objavile jedne moskovske novine, Moskovsky Korrespondent, a Putin ju je oštro porekao, ustvrdivši da novinari "lešinare nad tuđim životima" sa svojim "radoznalim nosevima i erotskim fantazijama". Dnevnik koji je priču objavio uskoro je ugašen, piše Independent.

Nekoliko godina kasnije, ovog četvrtka u večernjim satima, Vladimir i Ljudmila Putin potvrdili su da su se "civilizirano razveli", iako nije poznato jesu li i službeno razvedeni te ako jesu kad se to točno dogodilo. Njihovo je priznaje ponovo raspirilo priče o sad 30-godišnjoj Kabajevoj, o kojoj je ruski Channel One nedavno snimio dokumentarac. U njemu je ona ispričala da nema djece iako bi ih jednog dana voljela imati, što je bilo zanimljivo ruskoj javnosti budući da se često nagađalo i da Putin s njom ima dijete.

Alina, koja je od Putina mlađa točno 30 godina, rodila se iste godine kad je on oženio svoju donedavnu spurugu Ljudmilu, osvajačica je olimpijske medalje u ritmičkoj gimnastici i aktivni sudionik političke scene u Moskvi.

Priču o njezinoj djeci s Putinom objavio je New York Post, ustvrdivši da njih dvoje imaju trogodišnjeg sina i šestomjesečnu kćer. Drugi strani izvori navode da ih je Putin sve troje smjestio u vilu na Crnom moru, prenosi Forbes.

Ako se ove priče potvrde točnima Putin će postati prvi svjetski vođa u povijesti koji se razveo i dobio dijete s drugom za vrijeme obnašanja predsjedničke dužnosti.

Visoki se državni dužnosnici rijetko razvode kad su u njih uperene sve oči javnosti: Silvio Berlusconi razveo se nakon odlaska s pozicije. Nicolas Sarkozy od svoje se supruge razveo prije početka mandata, a za Carlu Bruni vjenčao se dvije godine nakon toga. U SAD-u Ronald Reagan jedini je predsjednik koji se razveo, ali taj se razvod dogodio u ranim godinama njegova života. I Bill Clinton i Franklin Roosevelt bili su u opasnosti od razvoda nakon što su otkrivene njihove afere, ali obojica su ostali u braku.

Pročitajte više