Kako je jedan ćelavi učitelj postao nacionalni heroj

Foto: Facebook
 
IRANSKI učitelj postao je nacionalni heroj i apsolutni hit na društvenim mrežama nakon što je u znak solidarnosti obrijao glavu. 
 
Naime, Ali Mohammadian (45) učitelj je u jednoj iranskoj osnovnoj školi, a na ovaj se potez odlučio nakon što je primijetio da djeca u razredu ismijavaju bolesnog Mahana Rahimija. 
 
Iranski liječnici ustanovili su da Mahan ima problem s imunitetom iako nisu sigurni od čega točno boluje. No, suradnja s liječnicima iz Njemačke mogla bi im pomoći kod dijagnoze, piše The Guardian.  
 
"Mahan je izoliran nakon što je zbog bolesti oćelavio, nestao je smijeh s njegova lica i bio sam zabrinut za njegove ocjene. Stoga, odlučio obrijati glavu kako bi mu pomogao da se vrati na pravi put", napisao je učitelj nakon što je na Facebooku objavio fotografiju. 
 
Naravno, uslijedile su tisuće lajkove, a Ali je preko noći postao nacionalni heroj. Gostovao je u brojnim emisijama na televiziji, primio ga je i ministar obrazovanja, a osobno ga je pohvalio i predsjednik Hasan Rohani koji je odlučio financijski pomoći u liječenju dječaka.
 
Međutim, ništa ga od toga nije obradovalo kao reakcija njegovih učenika koji su u znak solidarnosti također obrijali glave i ismijavanje pretvorili u podršku bolesnom kolegi.
 
 

Pročitajte više