Klokan u snijegu: Pogledajte kako zimu preživljavaju životinje iz azila u Ruščici

IZRAZITO hladna zima ne predstavlja problem svim životinjama. Oko 250 stanovnika Centra za zbrinjavanje zaštićenih životinja Ruščica, snijeg i velike hladnoće dočekalo je u toplim nastambama, uz dovoljne količine hrane. Među snježne pahulje ih donese tek znatiželja - treba provjeriti kakav se to bijeli pokrivač iznenada stvorio ispred njihove nastambe.

Centar ima status azila za zaštićene životinje i sufinancira ga Ministarstvo kulture. U Centar se primaju ozlijeđene i iscrpljene životinje koje ne mogu preživjeti u prirodi, egzotični kućni ljubimci o kojima se vlasnici više ne žele ili ne mogu brinuti, nelegalno držane zaštićene životinje i krijumčarene životinje oduzete na carini. Među zbrinutim životinjama svake godine se nađe i određen broj roda nesposobnih za let u tople krajeve.

No, nisu sve životinje te sreće da u ovim hladnim danima imaju hranu i toplo mjesto za spavanje. Mačaka i pasa lutalica je mnogo, a na vama je da im pomognete. Napuštene životinje možete potražiti i u brojnim azilima diljem Hrvatske. Dio popisa azila za životinje možete pronaći OVDJE.

Pročitajte više