Koraci za Davida: U zagrebačkoj Tvornici kulture 11. veljače humanitarni koncert za maloga Davida

Foto: Transparency International Hrvatska

VOLONTERI Transparency Internationala Hrvatska sljedeću srijedu organiziraju humanitarni koncert pod nazivom "Koraci za Davida", s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za operaciju stopala malenog dječaka Davida Ogrizoviću iz okolice Karlovca.
 
David je rođen 10. veljače 2014. godine i neposredno nakon rođenja dijagnosticiran mu je EEC SINDROM - rijetka genetska bolest rascjepa usnice i nepca te šaka i stopala. Dječak ima samo dvije kosti na mjestu šaka te deformirana stopala. Uz sve to ima ektodermalnu displaziju zbog koje nepravilno rastu kosa, trepavice, obrve, nokti i zubi. Potrebna mu je operacija stopala kako bi mu se ispravili prsti na nogama što bi mu omogućilo normalan hod i nošenje obuće. Sveučilišna bolnica u Mannheimu u Njemačkoj izvodi ovakve operativne zahvate, a Davidova je rezervirana za ožujak 2015. godine. Ukupan iznos potreban za operaciju iznosi 15.000 eura.
 
Volonteri TIH-a odlučili su pomoći u prikupljanju sredstava organiziranjem koncerta dan nakon Davidovog prvog rođendana, 11. veljače u malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu s početkom u 21 sat. Te večeri atmosferu će zagrijati orijentalni plesni ansambl Apsaradhe egzotičnim plesnim točkama, a ostatak večeri zagrebački bend Mačci osigurat će pregršt dobre zabave svirajući prerade RHCP-a, The Black Keys-a i mnogih drugih. Nakon koncerta slijedi after party kako bi zabava za one koji se odluče pomoći bila potpuna. Cijena karte iznosi 30 kuna.

Kerčević: David i njegova budućnost su na prvome mjestu

Srđan Kerčević, jedan od koordinatora akcije iz Transparency Internationala Hrvatska, za Index se osvrnuo na proces organiziranja koncerta za maloga Davida.

"S obzirom da je Davidov slučaj jedan od rijetkih u Hrvatskoj, ako ne i jedini, odlučili smo pokrenuti humanitarnu akciju i doprinijeti Davidovu zdravlju u budućnosti, jer civilno društvo u Hrvatskoj ima veliku snagu, ali i odgovornost djelovati pozitivno u društvu i poticati na promjene.

Sama priprema akcije traje od sredine prosinca prošle godine, kada smo se upoznali s pravilima o organiziranju humanitarnih akcija, te svu potrebnu dokumentaciju, pripremili nadležnom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba koji je sredinom siječnja i izdao potrebnu dozvolu za održavanje akcije. Na pozitivnu reakciju naišli smo i kod svih partnera u organizaciji koji cijeli nastup poklanjaju Davidu, bez ikakve naknade. Akciju su podržali i mnogi ljudi iz poslovnog sektora. Svima se ovim putem neizmjerno zahvaljujem na podršci.

Transparency International Hrvatska želi biti pozitivan primjer, te ponuditi drugačiju sliku o organiziranju humanitarnih akcija te da one mogu biti organizirane na pošten, odgovoran i transparentan način, a da pritom pomoć onima kojima je akcija i namijenjena ostane na prvom mjestu. Naša je obveza podržati potrebite, ali i uspostaviti odnos s građanima koji je odlikovan povjerenjem i poštenim radom.

Beskrajno smo zahvalni svima koji su nam pri tome pomogli pokazujući što u stvarnosti znači društveno odgovorno poslovanje. Pomoći i pritom se zabaviti, nagrada je svakome tko odluči pustiti Davidove male korake u svoj život“, kazao je Kerčević.

Više o informacija o humanitarnoj akciji dostupno je na službenoj Facebook stranici humanitarnog koncerta te na stranicama Transparency Internationala Hrvatska.

Pomoć Davidu Ogrizoviću

Sredstva za pomoć uskoro jednogodišnjem Davidu Ogrizoviću moguće je donirati i putem izdvojenog transakcijskog računa primatelja Transparency International Hrvatska, IBAN: HR14 2340 0091
5106 9524 3, SWIFT CODE: PBZGHR2X u Privrednoj banci Zagreb.

Pročitajte više