Limunadom protiv trgovine ljudima: Pogledajte kako je osmogodišnja Vivienne odlučila promijeniti svijet



OSMOGODIŠNJA Vivienne Harr odlučila je učiniti nešto što inače ne biste očekivali od djevojčice njenih godina. Zaključila je da neće stajati sa strane i samo promatrati patnju drugih. Odlučila je pomoći.

Naime, Vivienne je svih 57 dana ljetnih praznika provela praveći "limunadu koja će promijeniti svijet", a tajna njenog napitka je u tome da je sav prihod od prodaje namijenjen borbi protiv trgovine ljudima diljem svijeta, prenosi Huffington Post.

"Gandhi je bio jedna osoba. Martin Luther King je bio jedna osoba. Majka Tereza je bila jedna osoba. Zašto ti ne bi bio ta jedna osoba koja će pomoći", kazala Vivienne u svom videu.

Ova djevojčica iz Fairfaxa do subote poslijepodne zaradila je čak 30 tisuća dolara, a ne namjerava stati sve dok se konačni iznos ne popne do ambicioznih 150 tisuća dolara. Čašu limunade u početku je naplaćivala dva dolara, ali vremenom je odlučila prepustiti kupcima da odluče koliko će platiti.

"Vjerovali smo u njihovu dobrotu i ljudi su vremenom počeli ostavljati i 18 dolara po čaši limunade", kazao je njen otac.

Pomoći možete i vi, a da biste to učinili ne morate dolaziti do Fairfaxa. Dovoljno je posjetiti njenu stranicu.

Pročitajte više