Malo suza, "cviljenje" Davora Bilmana, Čolić i Cetinski: Završena osma sezona "Plesa sa zvijezdama"

Foto: HRT

OVE SUBOTE održana je finalna emisija osme sezone "Plesa sa zvijezdama".

Otvorio ju je Zdravko Čolić uz svoj hit "Pusti, pusti modu", a potom je na red došlo predstavljanje finalista, Mislava Čavajde i Petre Jeričević, Ornele Vištice i Marka Hercega te Sande Dubravčić i Nicolasa Quesnoita. Svaki par plesao je po dva plesa, jedan ples slobodnog stila (freestyle) te jedan po vlastitom izboru, a nakon toga jedan je par ispao dok su preostala dva para plesala još jedan ples.

U ponovljenim plesovima izjednačenje na vrhu

Producenti su odlučili da će prije prvog nastupa svakog od parova prikazati kako je izgledao njihov put do finala, a prvi su na redu bili Mislav i Petra koji su još jednom otplesali paso doble uz dio "Carmine Burane". Suci su, kao i većinu sezone kad je ovaj par u pitanju, bili oduševljeni njihovom izvedbom, Petru Jeričević Dinko Bogdanić čak je prozvao "koreografom sezone" te su njih dvoje za prvi ples večeri osvojili 40 bodova.

Nakon njih nastupili su Ornela i Marko koji su za prvi ples odabrali tango koji je mlada glumica završila na sudačkom stolu i za koji su, kad su ga prvi put otplesali, dobili 40 bodova. Žiri nije bio ništa manje oduševljen ni ovaj put, Marko i Ornela izjavili su da su ponovo guštali, a to je bilo vidljivo i na ocjenama pa su ponovili maksimalan broj bodova.



Posljednji par koji je stupio na podij u prvom krugu natjecanja bili su Sanda i Nicolas, a i oni su za ponavljanje odabrali paso doble. Dinko Bogdanić u komentaru nije propustio spomenuti "godine" Sande Dubravčić, komentirajući kako ples nije jednostavan i čestitajući na plasmanu u finale, a Davor Bilman nije bio u potpunosti zadovoljan viđenim. Na kraju je ovaj dvojac sakupio 39 bodova.

Tad je došlo vrijeme za prisjećanje na sve parove koji su se natjecali u ovoj sezoni i koji su predstavljani redom kojim su ispadali, a nakon toga uslijedio je drugi krug u kojem su preostali parovi plesali freestyle.

Dva emotivna i jedan energični freestyle

Mislav i Petra odlučili su se za romantičnu koreografiju kojom su "ispričali svoj put kroz 'Ples sa zvijezdama'" u kojem jedna lutka drugu uči plesati. Dinko Bogdanić bio je oduševljen, poručivši Petri da bi mogla "proplesati balet", dok je Davor Bilman tvrdio da ne bi shvatio priču da mu je prethodno nisu objasnili, ali zato i kazao da je "Mislav najbolji muški amater koji je ikad bio u showu", dodajući da bi, da je kod kuće, sigurno "malo cvilio".

Za romantični pristup odlučili su se i Ornela i Marko koji su svojim "pokretima pokušali ispričati ljubavnu priču". Milka Babović nije bila preoduševljena njihovim nastupom o "bolnoj ljubavi", komentirajući da je zbunjena i da je nisu uspjeli "zarobiti". Ipak, Ornela je pustila suzu i rekla da je "ne dira što kažu", jer se ona lijepo osjećala. Unatoč ne baš dobrim komentarima skupili su 37 bodova, a jedinu desetku dao im je Davor Bilman. 

Prvi "vedriji" ples za freestyle odabrali su Sanda i Nicolas koji su plesali can-can. Bivša klizačica u prigodnom kostimu radila je premete i zvijezde, što je potpuno oduševilo publiku u studiju. Davor Bilman smatrao je da su dobro odabrali ples koji pokazuje njihov karakter te da smo na plesnom podiju vidjeli "dvije lude puške". Za svoj su energičan nastup osvojili 40 bodova.

Sanda i Nicolas nisu ušli u finale

Nakon prva dva plesa Mislav i Petra bili su prvi na tablici, Sanda i Nicolas drugi, a Ornela i Marko treći. Prije zbrajanja glasova i odluke koja dva para ulaze u posljednji krug nastupio je Tony Cetinski, a nakon toga saznali smo da u finale nisu ušli Sanda i Nicolas.

Glasanje je tad krenulo otpočetka, budući da nas je očekivao još jedan ples. Za taj posljednji izlazak parovi su za samo 15 minuta morali navježbati koreografiju na pjesmu koja im je u tom trenutku uručena na CD-u. Dok su oni vježbali, na pozornicu je ponovo izašao Zdravko Čolić, a potom i Tony Cetinski koji je otpjevao "White Christmas".

Finalni dvoboj iznenađenja

Preostali parovi nakon toga su se vratili na pozornicu, a prvi su na redu bili Mislav i Petra koji su otplesali jive. Isti ples nakon njih plesali su i Ornela i Marko. Suci su čestitali svima, s obzirom na kratko vrijeme u kojem su se spremili  za posljednji izlazak, Bilman je komentirao da su se Marko i Ornela "pogubili, ali su super odglumili", dok je Elio bio zadovoljan nastupom Mislava i Petre.

A nakon toga napokon smo saznali i tko su pobjednici: Mislav i Petra!

Pročitajte više