"Misteriozni muškarac": Snimio 445 selfieja, a nitko ne zna tko je

Foto: Rutgers Zimmerli Art Museum

JEDAN muzej u New Jerseyu našao se pred "velikim misterijem" (tako ga barem nazivaju strani mediji).

Naime, zaposlenici muzeja nedavno su izložili galeriju od 445 autoportreta istog čovjeka, a ono što ih muči - nitko ne zna o kome je riječ.

Fotografije su kupljene na aukciji u New York i izložene u muzeju Zimmerli na sveučilištu Rutgers.

"Uvijek je odjeven kao da ide na posao. Nosi odijelo i leptir mašnu pa izgleda kao trgovački putnik", rekla je kuratorica Donna Gustafson koja vjeruje da fotografije kod mnogih izazivaju fascinaciju jer djeluju obično, a nitko ne zna priču iza njih.

Sve su fotografije vjerojatno nastale u istoj foto kabini i to u razmaku od tridesetak godina.

Naravno, već postoji nekoliko teorija, a one najzastupljenije su da je riječ o vlasniku foto studija koji svakog dana snimio po jednu fotografiju kako bi se osigurao da oprema radi, a druga teorija je da je riječ o trgovačkom putniku koji je prodavao foto kabine pa su fotografije nastale tijekom demonstracije potencijalnim mušterijama.

Nedugo nakon što su fotografije izložene, muzej je dobio informacije iz Michigana gdje je pronađeno još autoportreta ovog muškarca, a na nekim fotografijama nalaze se i djeca.

Donna Gustafson nada se kako će se uskoro pojaviti još fotografija, ali i da će s vremenom otkriti identitet misterioznog muškarca.

Pročitajte više