Nije prvotravanjska šala: Nives Celzijus nastupa u Lisinskom

Foto/Screenshot: Facebook/Lisinski

IAKO su mnogi najavu doživjeli kao prvotravanjsku šalu, ovog puta to nije slučaj - Nives Celzijus u Lisinskom će održati svoj prvi solistički koncert u srijedu 1. travnja 2015. s početkom u 20 sati.

"Stvarno se ne radi o prvotravanjskoj šali. Datum je spletom okolnosti ispao kao mala provokacija, ali ovim koncertom Nives će obilježiti prvu godinu profesionalne pjevačke karijere. Naime, s hitom 'Karanfili' izašla je u javnost točno prvog travnja prošle godine, a sve nakon toga počelo se odvijati maksimalnom brzinom", rekao nam je Vedran Strukar koji je na svom profilu objavio i veliki plakat koji je danas osvanuo u Zagrebu.

Na upit ima li negativnih komentara, Strukar je komentirao: "Pravo je svakog da organizira koncerte u Lisinskom. Mnogi je pitaju zašto baš tamo, a ona im odgovara da mnogi slave 10, 20 ili 30 godina karijere pa što ne bi i ona mogla tako proslaviti i prvu godišnjicu. Pozornica Lisinskog i služi za ovakve 'svečane' jubileje. Očekuje vas dva sata posebno režiranog spektakla, a Nives i cijeli njezin kreativni tim suradnika pripremit će vam glazbenu poslasticu koju nikad nećete moći zaboraviti".

Dodao je i to da su koncert već podržali i Arsen Dedić i Tereza Kesovija, a negativne je komentare očekivao i ne iznenađuju ga.

A na pitanje koje smo uputili Arsenu Dediću i Terezi Kesoviji o tome kakav komentar imaju na Strukarove navode da ga oboje podržavaju, Tereza Kesovija je rekla: "Ako ju je Arsen podržao i ja ću. Eto, stvari su malo izvađene iz konteksta, ali evo o čemu se radi. Da, ja podržavam to, ali zato što podržavam svakoga da radi ono što želi, pa tako i Nives. Žena ima pravo održati koncert u Lisinskom, ako može, a očito može.

Međutim, s druge strane, svi mi koji smo stvarali Lisinski... imamo slično mišljenje, vjerujem. Po meni bi Lisinski trebao biti hram, a sada više nije hram. Jedan dan je koncert klasične glazbe, drugi dan sevdaha, a treći dan su maškare... Za to postoje druge dvorane... To se ne bi smjelo događati...".

Arsen Dedić je za Index rekao: "Nikome ne želim oduzimati pravo na rad, to je osnovno ljudsko pravo. Čovjek ima pravo na rad i to mu nitko ne smije, i ne može, oduzeti".

Strukar je, pak, oduševljen suradnjom s Lisinskim. "Bio bih sretan kada bi svi svoj posao odradili na profesionalnoj razini na kakvu su naišli u Lisinskom", rekao je.

U svakom slučaju, Nives Celzijus prvog će se travnja prodružiti ekipi koju čine velika imena glazbene scene kao što su Tina Turner, Nick Cave, Ella Fitzgerald, Sting, Cesaria Evora, The Platters, Dizzy Gillespie, Sarah Vaughan, Juliette Gréco, Chick Corea, Charles Aznavour, Omara Portuondo, Misia ili Paco de Lucía koji su svojim koncertima obogatili ponudu glavnog grada.

Pročitajte više