Odabrani finalisti Eurosonga

Screenshot: YouTube

OVE SU godine Hrvati izbjegli čitavo ludilo oko Eurosonga.

Ali, to ne znači da ono svejedno nije zahvatilo Europu, barem u tjednu održavanja najpoznatijeg pjevačkog natjecanja starog kontinenta. Pa je tako sinoć završeno i drugo finale, u kojem se saznalo drugih 10 finalista ovogodišnjeg natjecanja.

Zajedno s onima koji su u utorak postali finalistima i zemljama koje su standardne sudionice finala te zemljom domaćinom, brojka se penje na ukupno 26 finalista, koji će svoje snage odmjeriti ove subote u Kopenhagenu s početkom u 21 sat kad je na rasporedu finale, koje prenosi i HRT.

Veliko finale The 2014. Eurovision Song Contest održat će se u zdanju B&W Hallerna, a voditelji će biti Nikolaj Koppel, Pilou Asbæk i Lise Rønne. Izravno će ga gledati oko 200 milijuna ljudi, a prenosit će ga i Kina.

Urednik i komentator prijenosa na HRT-u je Aleksandar Kostadinov, koji će nakon 12 godina ponovno zasjesti u komentatorsku stolicu te gledateljima Hrvatske televizije približiti atmosferu ovog glazbenog spektakla.

Od naših susjeda u finalu će se natjecati Crna Gora, Slovenija i Mađarska, a zemlje će nastupiti ovim redom:

Ukrajina
Bjelorusija
Azerbajdžan
Island
Norveška

Rumunjska
Armenija
Crna Gora
Poljska
Grčka
Austrija
Njemačka
Švedska
Francuska
Rusija
Italija
Slovenija
Finska
Španjolska
Švicarska
Mađarska
Malta
Danska
Nizozemska
San Marino
Ujedinjeno Kraljevstvo.

A jedan od onih koji je ove godine svakako privukao najviše pažnje je osebujni Conchita Wurst, koji će zahvaljujući posebnom izgledu, sigurno biti jedan od razloga zbog kojih će se ovogodišnje natjecanje gledati.

Pročitajte više