Odgovor na vječnu debatu: Baterija kojeg smartphonea je najizdržljivija?

Foto: Which?

APPLEOV iPhone 5S odmakao je konkurenciji po brzini, no čini se kako po izdržljivosti baterije ne može parirati nekim drugim smartphoneima.

Iz časopisa Which? usporedili su koliko traje baterija kod smartphoneova marki Samsung, HTC, Apple, Nokia i Blackberry kad su u pitanju pozivi i surfanje po internetu.

Na iznenađenje mnogih zbog veličine njegovog ekrana, pobjedu je u obje kategorije odnio Samsung Galaxy S4, dok se u kategoriji poziva iPhone 5S našao na četvrtom, a u kategoriji surfanja internetom tek na sedmom mjestu.

Novost iz Applea, iPhone 5C, pokazao se još lošiji od svog skupljeg polubrata.

Zanimljivo je kako se HTC One našao jedno mjesto iza svoje jeftinije verzije, HTC-a One Mini, u kategoriji surfanja internetom, dok je Samsung Galaxy S4 Mini postojano pratio Galaxy S4 te se u prvoj kategoriji pojavio na drugom, a u drugoj kategoriji na trećem mjestu.

Svi su smartphoneovi testirani na istoj mobilnoj mreži te na istom mjestu, što je omogućilo pravednu borbu među konkurentnim proizvodima.

Prošlog je mjeseca Which? proveo testiranje smartphoneova po pitanju brzine obavljanja raznih zadataka kao što su otvaranje aplikacija, prikazivanje videa, igranje igrica, multitasking i slično. Appleov najnoviji iPhone 5S tada je uvelike nadmašio konkurenciju, dok je iza njega na drugom mjestu bio LG G2 pa zatim Samsung Galaxy S4. 

Pročitajte više