On je odraslo genijalno dijete: Odbija raditi sve ono što mu nije zabavno

Screenshot: YouTube

ERIK DEMAINE po mnogočemu je "običan" genijalac, oduševljava ga matematika, biologija i robotika, upisao je fakultet kada je imao samo 12 godina, a na MIT-u je s 20 godina postao najmlađi profesor.

Ipak, za razliku od mnogih, ima nešto po čemu je specifičan - odbija raditi sve ono što ga ne zabavlja. On i njegov otac Marty posljednjih godina objavili su znanstveni rad o Rubikovoj kocki, istraživali su ponašanje golubova pri prehrani nakon što su krušne mrvice postavili u pravilan krug, planiraju proučavati geometriju oblika tjesteninom, čak i zatvaranje goluba u kavez napravljen od kruha. Naravno, mnogima će se ovi projekti učiniti besmislenim, ali ne zna kamo će ih odvesti i to je ono što ih tjera naprijed.



Erik je poput odraslog djeteta. Njegov je ured prepun igračaka, origamija, a posebno je ponosan na to da je zaigrao baš svaku video igru na koju je ikad naišao, piše PopSci.

Proizveo "Transformera", robotski brod koji se može preobraziti u avion. Učinio je to na sljedeći način, matematičkim je putem dokazao da povijanjem ploha, u stilu origamija, možete stvoriti neograničen broj oblika. Svoja je saznanja primijenio na ploče načinjene od staklenih vlakana i polimera, a njegova će saznanja pomoći proizvođačima automobila prilikom izrade zračnih jastuka.

Pročitajte više