Otvoren Međunarodni festival kazališta lutaka

Foto: Press

U ZAGREBU je sinoć otvoren 47. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF.

U idućih pet dana bit će odigrano 16 predstava, okupit će 200 lutkara iz devet zemalja. Programi će se održavati na više lokacija, a ove je godine na repertoaru dosad najviše dječjih predstava.

47. godinu za redom PIF nudi veoma bogat sadržaj, s puno lutkarskih predstava, u nastojanju da i ove godine Zagrebu pokaže najbolje iz lutkarskog svijeta.

"Vrhunac su dvije predstave: predstava koja otvara PIF, to je jedan poznati engleski lutkar koji je inače na 31. PIF-u osvojio nagradu kao najbolji animator, te predstava u utorak u izvedbi američke družine "Waka waka", to je hit predstava, malo aktivistička, nabrijana za odraslu publiku. Imamo veliki broj i predstava za djecu...", najavio je početkom mjeseca Igor Tretinjak iz press službe festivala.

Osim predstava, svaki će se dan održavati i radionice koje će se uglavnom nadovezivati na predstave za djecu. Između ostaloga tu je i radionica izrade lutaka na kojoj će moći sudjelovati djeca od 4 do 5 godina, posebno ako su majke i očevi s njima u društvu, a prilagođene su svima, i odraslima i djeci, svi će se zabavljati.

Ulaz na sve predstave je 15 kuna za djecu te 30 kuna za odrasle, dok su svi programi na otvorenom besplatni kao i cijeli program na dan zatvaranja. Raspored predstava možete pogledati na www.pif.hr.

Pročitajte više