Ovo je najbrutalniji, najneukusniji (i najduhovitiji?) crtač stripa na svijetu

Ilustracije: Joan Cornella

SVI KOJI su se ikad imalo zainteresirali za stripove znaju da je pravi mit da su oni orijentirani isključivo na razbibrižnu tematiku i superheroje.

A pravi primer za to je Joan Cornella, iznimno uspješan autor čiji radovi će vas natjerati na razmišljanje, što im je primarna svrha. Uz njegove kratke stripove redovito ide opis "brutalno", "šokantno" i "nije za svakoga", a nakon što ih pogledate bit će vam jasno zašto.



Osim toga, njegovi su crteži jasni i jednostavni, ali zato u sebi nose provokaciju i veliku dozu crnog humora, oslanjajući se na vizualne umjesto na tekstualne elemente koji vode naraciju, piše Beautiful Decay. Zbog svojih uvrnuto zabavnih, ali žestokih prikaza postao je iznimno popularan u rodnoj Španjolskoj, ali i u ostatku svijeta. Na Facebooku, gdje redovito objavljuje nove ilustracije, prati ga više od 300.000 fanova.

"Cornella je ilustrator iz Barcelone koji crta najužasnije prikaze bizarnog i okrutnog svemira koje sam ikad vidio. Njegove likove ili brutalno razaraju njihovi prijatelji ili jednostavno prolaze kroz život s istim nadrogiranim osmjehom, zastajući samo da se smiju svojoj vlastitoj nesreći kad im se tijela raspadnu. Kakve se god užasne stvari dogodile, sve što njegovi likovi mogu napraviti jest pomiriti se s time i pokušati izvući najbolje iz situacije ili pribjeći nekoj grotesknoj shemi da pokušaju popraviti situaciju", napisao je svojedobno zaljubljenik u stripove i kolumnist Alex Borkowski za HeaveMediju.



Osim toga, Borkowski napominje i da morate biti spremni na određenu dozu neugode koju će u vama Cornellini crteži izazvati, ali i da je ono što ga izvlači iz toga doza crnog humora kojoj je nemoguće odoljeti.

Više provjerite ovdje.

Pročitajte više