Pokušao ga prikazati kao glupana, a zauzvrat dobio lekciju: Voditelja iznenadila spremnost Russella Branda

Screenshot: YouTube

VODITELJ BBC Newsnighta, Jeremy Paxman, nije očekivao takvu elokvenciju i kompetentnost komičara Russella Branda po pitanjima politike.

Paxman je započeo intervju s popularnim komičarom na prilično neprijateljski i sarkastični način, no ubrzo je popustio, a na kraju se čak i složio s Brandovim tezama. Naime, Paxman ga je okrivio da nije kompetentan za pisanje o političkim temama u časopisu The New Statesman, na što mu je Brand suvislo davao spremne, razrađene i koncizne odgovore.

Glavni Paxmanov argument u pokušaju prikazivanja Branda kao glupana bila je činjenica da Brand ne glasa te se time čak i hvali. Na pitanje kakvog smisla ima čitati političke tekstove osobe koja uopće ne glasa, Brand mu je dao nekoliko sažetih odgovora kojima je pogodio samu srž tog problema, ali i općenitog stanja u državi i svijetu.

"Autoritet ne dobivam od već postojeće paradigme koja je suviše uska i služi samo nekolicini ljudi", objasnio je Brand. "Pokušavam pronaći alternative koje bi zapravo koristile čovječanstvu".

Pročitajte više