Pretjerale s plastičnim operacijama: Finalistice izbora za miss izgledaju kao klonovi

Foto: Reddit

JUŽNA KOREJA luda je za plastičnim operacijama, a to nikada nije bilo jasnije nego kada je na Redditu objavljena fotografija svih kandidatkinja. Mnogi stanovnici Južne Koreje zaključili su da sve izgledaju isto i da su mnoge od finalistica podvrgnute nekom estetskom zahvatu.

Naime, Južna Koreja može se "pohvaliti" najvećim brojem plastičnih operacija, a iste su najpopularnije među onima između 19 i 49 godina.



Rastuća popularnost takvih zahvata među mladima naišla je na kritiku, a mnogi tvrde da je razlog to što djevojke pokušavaju izgledati "zapadnije" zbog sveopće zaluđenosti celebrity kulturom.

Korisnik ShenTheWise objavio je fotografiju i zaključio da se Koreja ove godine odlučila za isto lice, a mnogi stanovnici Seoula tvrde da je ovakav izgled izuzetno popularan i da nije teško pomisliti da su mnoge žene sestre, budući da odlaze "pod nož" i traže upravo takav izgled.



"Operacije im oduzimaju individualnost i jedinstvenost, a to je tužno. Većina njih lijepo je i bez zahvata, ali to im je teško objasniti. Vjeruju da nisu lijepe zbog utjecaja zapadnjačke kulture. Ne mislim da izgledaju kao bjelkinje, već kao mješavina bjelkinja i Azijatkinja", napisao je jedan korisnik.

Čak je i Psy novinarima priznao da ga je izdavač pokušao natjerati da ode "pod nož".

Ipak, neki tvrde da se na ovim fotografijama uopće ne radi o plastičnim operacijama već šminkanju i starom dobrom Photoshopu te da su iz ovog razloga kandidatkinje prošle isti tretman kao i djevojke na svim sličnim natjecanjima.

Pojavio se i video na kojem vidimo da kandidatkinje prije "tretmana" ne izgledaju kao klonovi već da je riječ o korištenju previše sminke i "zlouporabi" Photoshopa.


Pročitajte više