"Sablasne ulice Tuzle" u novom spotu Univerziteta Angele Merkel

Screenshot: YouTube

BOSANSKO-HERCEGOVAČKI bend Univerzitet Angele Merkel objavio je spot za pjesmu "Svijet za nas".

"Spot je sniman u Tuzli. Sablasne ulice grada, Fiat 500 kao neizostavan dio kolora i ambijenta svih nas, bio je nekako prirodan slijed stvari režiranja ovog spota", ispričao je o snimanju gitarist Adis Selimović te odmah potom izrazio želju osvrnuti se na aktualna događanja u regiji.

"Međutim, ovom prilikom ipak se želim osvrnuti na tragediju koja nas je zadesila i zbog koje sam jako nesretan, a s druge strane nekako, nikad više nisam vjerovao u jedinstvo ovog naroda, kao da nam zajednička tragedija govori da su ipak narodi Doboja, Tuzle, Banjaluke, Sarajeva, Maglaja, Zagreba, Beograda, Valjeva, Slavonskog Broda, jednostavno bliži jedni drugima, da smo se osvrnuli oko sebe, i to jako dobro, desila se neka kohezija", poručio je.

"Novak Đoković, Luka Modrić, Halid Bešlić koji je dao hotel unesrećenima, ljudi koji vraćaju nadu da vjerujemo suživot, pa i u ovo o čemu mi govorimo...Iz Španjolske imam informacije da je Novakov jauk u Rimu zaista daleko dobacio zbog tragedije koja nam se desila, ne mogu to ne spomenuti, mi nemamo tu mogućnost da nas čuju i da naše stajalište bude opće prihvaćeno, ali barem mu se možemo zahvaliti što je istinski stao iza te nevine djece, starih, mladih, bolesnih i nemoćnih, koji su danonoćno molili za pomoć", kazao je Selimović.

Upravo o tome U.A.M. i govori, o vjeri u dobre namjere, što je jedino što može izvesti na pravi put.

Bend će do rujna izbaciti još jedan singl, a najavili su i mogućnost dueta s poznatim regionalnim hip-hoperom. Nakon objave na MTV-ju očekuju ih promocije po BiH, ali i regiji.

Univerzitet Angele Merkel čine vokal Vedran Sijerčić, saksofonist Damir Ahmetović, basist Amel Tahirović i gitarist Adis Selimović. Njihov prvi album je još uvijek pod radnim nazivom “Nemogući patriotizam”, a bend se žanrovski svrstava u electro pop punk.

Pročitajte više