Saudijski klerik uvjeren: Zemlja se ne okreće oko Sunca, ona stoji u svemiru

Foto: Screenshot Youtube

ZEMLJA se ne okreće oko Sunca, ona je statična, tvrdi Sheikh Bandar al-Khaibari, saudijski vjerski dužnosnik. Naravno, nije trebalo dugo čekati da video u kojem on iznosi te tvrdnje dobije žestoke odgovore na društvenim mrežama.

Bandar al-Khaibar odgovarao je na pitanje studenta kruži li Zemlja oko Sunca ili ne, a siguran je kako nema govora o ikakvom kruženju.

"Prvo, gdje smo sada? Idemo u zračnu luku Sharjah kako bismo otputovali u Kinu avionom. Pratite me, ovo je Zemlja", rekao je držeći zatvorenu čašu vode.

"Kina bi dolazila naprijed u slučaju da se Zemlja rotira u jednom smjeru. Ako se zemlja okreće u drugom smjeru, avion nikad ne bi stigao u Kinu, jer se Kina također rotira", nastavio je.

Brojne reakcije na Twitteru okupljene su pod hashtagom #cleric_rejects_rotation_of_Earth, odnosno svećenici ne vjeruju u rotaciju Zemlje.

"Nije ni čudo da žene ne smiju voziti automobile pored ovakvih", napisao je jedan korisnik, dok se drugi zapitao je li itko rekao Bandar al-Khaibariju da su ljudi već bili u svemiru. 

Pročitajte više