"Savršena tijela" razbjesnila žene diljem svijeta

Foto: Press

KRITIKE nove reklame kompanije Victoria's Secret dolaze sa svih strana, a reklamna je kampanja prema mišljenju mnogih žena sve samo ne savršena.

Naime, slogan "Savršeno tijelo" razbjesnio je britanske studentice Frances Black, Gabriellu Kountourides i Lauru Ferris koje peticijom na stranici Change.org od kompanije zahtijevaju ispriku zbog reklame za grudnjake koja, prema njihovom mišljenju, promiče nezdrave stavove.

"Želimo da se Victoria's Secret ispriča i preuzme odgovornost zbog kampanje 'Savršeno tijelo' i nezdravih i štetnih poruka o ženskim tijelima", stoji na početku peticije.

I dok sama peticija ima tek nešto više od 13 tisuća potpisnika, priča o promicanju nestvarnih ideala ljepote proširila se svjetskim medijima, a studentice dobivaju potporu sa svih strana.

Mnogi se slažu kako je ideja o "idealnom tijelu" nedopustiva te smatraju kako ovakve kampanje doprinose kulturi koja dopušta i promiče poremećaje prehrane i bolesne stavove o vlastitom tijelu.

"Nove reklame igraju na kartu ženskih nesigurnosti i šalju štetnu poruku riječima 'savršeno tijelo' smještenim preko modela koje imaju isto, vrlo vitko tijelo", stoji u peticiji, a njihova borba protiv reklame postaje sve popularnija na društvenim mrežama gdje se objavljuju i dijele fotografije žena koje se slikaju ispred spornih reklama noseći natpis "#iamperfect" (ja sam savršena).

Kompanija se još uvijek nije službeno osvrnula na ove kritike.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Pročitajte više