Službeni Clintonov portret ima skriveni detalj: Tajnu uspomenu na Monicu Lewinsky

Foto: Smithsonian's National Portrait Gallery (Nelson Shanks), Shutterstock; Screenshot: YouTube

UMJETNIK Nelson Shanks, koji potpisuje službeni Clintonov portret, u sliku je ubacio i uspomenu na slavnu aferu koju je bivši, 42. po redu, američki predsjednik svojevremeno imao s Monicom Lewinsky. Radi se o sjeni koja pada preko ruba kamina kraj kojega Clinton pozira, a koja ima oblik svima znane plave haljine Monice Lewinsky, koja je bila, bolje rečeno skrivala, dokazni materijal u istrazi o slavnoj aferi, kako je od početka tvrdila sama Monica.
 
 
Slikar, koji je, između ostaloga, naslikao i portrete princeze Diane i pape Ivana Pavla II, objašnjava da je silueta haljine ubačena "namjerno i simbolički" - da podsjeća na "sjenu" koju je afera bacila na život i karijeru bivšeg američkog predsjednika.
 
 
"To je metafora, sjena predstavlja njenu plavu haljinu, ali i puno više od toga" rekao je 77-godišnji Shanks za Philadelphia Daily News i dodao da je Clinton "najslavniji lažov svih vremena".
 
Portret je izložen u muzeju Smithsonian's National Portrait Gallery u Washingtonu prije tri godine. "Nikada nisam čula da Clintoni mrze tu sliku i da žele da ju maknemo, kako tvrdi Shanks", kaže Bethany Bentley, glasnogovornica galerije.
 
Bill Clinton (još) nije komentirao ove navode, a njegov je glasnogovornik, kako prenosi Telegraph, odbio komentirati slučaj. Nije poznato ni kako, danas 42-godišnja, Monica gleda na cijelu stvar. A ako ste zaboravili o kojoj je haljini riječ, možete se podsjetiti ovdje
 
 

Pročitajte više