Sve je spremno za "akciju": Švicarci otvorili seks drive-in

Screenshot: YouTube

O OVOM smo projektu već pisali, a seks drive-in prije nekoliko je dana otvoren u Zürichu.

U nastojanju da što bolje nadgleda prostituciju, vlasti u švicarskom gradu odlučile su otvoriti prvi seks drive-in. Riječ je o djelomično zatvorenom prostoru u industrijskom dijelu grada, a gradske su vlasti potrošile oko 11 milijuna kuna na taj projekt.

Vozači će proći kontrolnu točku, gdje će pregovarati o cijeni prije no što će se odvesti do jednog od devet prostora namijenjenih za seks s prostitutkom. Svaki je drive-in opremljen alarmom pomoću kojeg radnici mogu upozoriti nadležne u hitnim slučajevima.


Vlasti su postavile i znakove koji služe kao putokazi, a isti su u medijima dobili najviše prostora. Naime, oni koji žele pronaći garažu za seks, trebaju potražiti sličicu crvenog kišobrana, a jedan od znakova je i ljubičasta strelica na kojoj su nacrtani automobil i žena koja se saginje prema prozoru.

Na zidu svakog boksa nalazi se i obavijest koja mušterije upozorava da koriste kondome, a prostitutke prije seksa s mušterijom plaćaju porez u iznosu od oko 25 kuna.

Radno vrijeme seks drive-inova bit će od 19 sati do 5 sati ujutro, a plan je dio pokušaja regulacije prostitucije u državi.

"Velika razlika jest u tome što se dosad prostitucija odvijala na javnim mjestima, a sad ćemo je preseliti na privatan prostor u staroj industrijskoj zoni koja pripada gradu. Tako možemo postaviti pravila prostitucije na ovom području", rekao švicarski dužnosnik Michael Herzig.

Pročitajte više