Tarik Filipović stigao kući: "To vam je k´o u pjesmi Arsena Dedića - ponovo učim hodati!"

Foto: Neja Markičević/Cropix

TARIK FILIPOVIĆ prije točno mjesec dana nastradao je na pješačkom prijelazu u Kustošiji, a pritom mu je ozlijeđeno koljeno i ruka.

Glumac je nakon toga hitno operiran u Krapinskim Toplicama, a pritom su mu u koljeno ugrađeni vijci. Nakon 23 dana u bolnici stigao je kući gdje uz budan nadzor ekipe za oporavak iz studija MBS, fizioterapeuta i trenera, polako, ali sigurno, pokušava do kraja sanirati ozljedu. Kako nam je objasnio, najteže je shvatiti da kad dođete kući oporavak nije završen: "Nekako mislite da ćete kad izađete iz bolnice moći nastaviti normalno živjeti, obavljati sve dnevne poslove i obveze kao i prije, a ona shvatite da sve završava odlaskom na WC. To vam je kao u pjesmi Arsena Dedića: 'Osmijeh mi se vraća, nećeš me prepoznati/Kao na slobodi, opet učim jesti, hodati'", ispričao je u šali za Index poznati glumac i voditelj i dodao da ga sad, što se bolova tiče, najviše muče leđa koja su stradala od dugotrajnog ležanja.

Liječnici su u njegovu slučaju predvidjeli da će morati proći tri do četiri mjeseca da samostalno stane na noge, a za, primjerice, sportske aktivnosti, odnosno neke veće napore, čak i šest, ali Tarik je uvjeren da će se to dogoditi i ranije: "U ovakvim je slučajevima najbitnije biti discipliniran i poslušan, a ja to jesam. Ekipa koja mi dolazi kući zadovoljna je mojim napretkom, koji je stvarno vidljiv iz dana u dan. Nadam se da ću do svibnja već igrati predstave".

Zanimljivo je također i spomenuti da glumca muškarac koji je skrivio nesreću nije uopće pokušao kontaktirati: "Posjetili su me apsolutno svi prijatelji i velik broj poznanika, ali on mi se nije javio. A do mene uistinu nije teško doći", zaključio je.

Pročitajte više