U petak počinje Fantastic Zagreb Film Festival



TIJEKOM četvrtka u Zagrebu najavljen je prvi Fantastic Zagreb Film Festival koji se ove godine održava od 29. lipnja do 6. srpnja i to na tri lokacije, u kinu Europa, Cineplexxu Centra Kaptol te na preuređenoj Ljetnoj pozornici Tuškanac koja svoja vrata posjetiteljima otvara nakon nekoliko desetljeća.

"Iako je ova godina po svemu nažalost još teža od 2011., jako sam zadovoljna što smo uspjeli realizirati stvarno odličan filmski program, što je Grad aktivirao Ljetnu pozornicu Tuškanac i što će Fantastic Zagreb biti prvi festival koji će prodisati u toj fantastičnoj 'začaranoj' šumi. Ta lokacija je kao stvorena za Fantastic! Uz vrhunske filmove i cijelu drugu sezonu 'Igre prijestolja', našim gledateljima osigurali smo popuste u Fantastic Zoni, odlične tri diskusije o zombijima, sudnjem danu i ekranizaciji stripa, happy hour svaki dan i tulume nakon filmova u Fantastic Loungeu. Nadamo se da će gledatelji uživati, tu i tamo se prestrašiti, pobjeći u svijet mašte i nakon osam festivalskih dana reći: 'Hoćemo još!'", izjavila je direktorica i suosnivačica festivala Mirjana Mia Pećina.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je istaknuo da mu je iznimno drago što se Fantastic Zagreb održava i ove godine te da je posebno ponosan na ispunjeno obećanje koje je dao prošle godine - da će do početka ovogodišnjeg Fantastic Zagreb Film Festivala nakon 42 godine zaborava, Ljetna pozornica Tuškanac biti spremna i preuređena.

Pročitajte više