Više od pet tisuća mališana u riječkoj karnevalskoj povorci

Foto: Hina

DJEČJA karnevalska povorka, u kojoj je sudjelovalo više od 5000 djece, održana je danas, u nedjelju, u središtu Rijeke. Prvotno se povorka trebala održati u subotu, ali je zbog lošeg vremena prebačena dan kasnije.
 
U povorci je sudjelovalo 66 skupina djece vrtićkog uzrasta i osnovnoškolaca, a zaključili su je halubajski zvončari, kao što je običaj i u središnjoj riječkoj karnevalskoj povorci "velikih" maškara.
 
U ovom slučaju zvonjavom su središte Rijeke oživjeli "zvončarići", među kojima su najmanji tek nedavno prohodali. Prije halubajskih zvončara nastupale su njihove male zvončarske kolege sa Zameta.
 
Motivi na maskama ostalih skupina protezali su se od raznovrsnog cvijeća, leptira, životinjica, školjaka preko likova iz dječje mašte, do onih s ekološkim porukama.
 
Uzduž trase bile su postavljene četiri pozornice s voditeljima koji su najavljivali skupine, a povorku je izravno prenosila lokalna televizijska kuća Kanal Ri. Povorka se mogla uživo pratiti i na mrežnim stranicama Riječkoga karnevala.
 
 
 
 

Pročitajte više