"X Factor Adria": U ožujku stiže opaka konkurencija "The Voiceu"

Foto: Press

POBJEDNIK ovogodišnjeg regionalnog showa "X Factor Adria" osvojit će zasad nepoznatu novčanu nagradu te ugovor za snimanje albuma. Pred žiri u studiju Prve srpske televizije u Ugrinovcima izaći će 232 kandidata.

Emitiranje na pet televizija u regiji započet će u ožujku, tempom od jedne emisije tjedno. Ukupno će se snimiti 18 emisija, a žiri u sastavu Željko Joksimović, Tonči Huljić, Massimo Savić i Aleksandra Kovač u utorak je snimio prvu.

O veličini projekta govore brojke - 1800 kvadrata na kojima se prostire studio, 160 zaposlenih na projektu, 22 kamere koje bilježe svaki trenutak na sceni te u backstageu i publici.

Pri uređenju pozornice strogo se držalo onoga što producenti zovu "Biblijom", naputaka koje je izdao "Syco" Simona Cowella, a njena izgradnja trajala je mjesec dana. Scenografija će se mijenjati tijekom trajanja emisije, a finale showa održat će se u Kombank Areni.

Od 12.000 prijavljenih, najviše ih je iz Srbije, njih 2500, a raspon godina natjecatelja kreće se od 14 do 50-ak, iako ovaj show nema starosnih ograničenja.

"Ovo je prva faza audicija, nakon toga idemo u "Boot Camp", tu ćemo odabrati 24 kandidata koji idu u "Judging House", tu članovi žiri to prestaju biti i postaju mentori. Svatko dobiva svoju grupi i tada počinjemo s emisijama uživo", pojasnio je Predrag Ristić iz produkcije.

O cijeni projekta ne želi se govoriti, poznato je tek da je skuplji od lanjskog.

Pročitajte više