Yahoo ljestvica destinacija za umirovljenike: Hrvatska među top 5

IAKO je poznat i već pomalo izlizan podatak da svoje umirovljeničke dane Amerikanci najviše vole provoditi na Floridi, čini se da bi se i Lijepa naša mogla prozvati Floridom za europske umirovljenike. Naime, Yahoo je rangirao top 5 destinacija za umirovljenike iz Europe, a među njima se našla i Hrvatska.

Francuska - mjesečni budžet 2.500 dolara

Zemlja superlativa s glavnim gradom koji se naziva najljepšim, najromantičnijim, i najposjećenijim mjestom na svijetu. Francuska nudi najbolja vina, sireve, restorane, trgovine, dvorce, vrtove, parkove, plaže, muzeje, kafiće, sela, umjetnost.

"Pariz nije jeftin, no u drugim mjestima ove zemlje možete pronaći ugodna mjesta gdje ćete lijepo živjeti od (francuske) mirovine. I nije na odmet znati da je Francuska zemlja koja nudi   jedno od najboljih zdravstvenih osiguranja".

Italija - mjesečni budžet - 2.000 dolara

Život u blizini Rima, Firence, Venecije i Toskane možda se čini nedostižnim za jednog umirovljenika, no Italiju nikako ne treba otpisati. Yahoo preporučuje pokrajinu Abruzzo. Kako ističu: "Tamo su plaže zlatne, a more tirkizne boje". Ova regija jedno  je od skrivenih talijanskih blaga.

Irska - mjesečni budžet - 2.500 dolara

"Irska je sigurna, miroljubiva, ugodna, a ljudi su velikodušni i prijateljski nastrojeni. Danas je mnogo ugodnija nego što je to bila prije desetak godina". Također, Yahoo naglašava kako su cijene nekretnina pale za gotovo 50 posto, a padaju još uvijek.

Španjolska - mjesečni budžet - 2.000 dolara

Najpoznatija je vjerojatno po svojoj obali. No, ona i u unutrašnjosti skriva mnoge zanimljive stvari. "Ako tražite kozmopolitanski život nedaleko vode, Barcelona je idealan grad. Također, ova zemlja nudi predivne plaže, gradove, ali i ljude". Dobra je vijest da i u Španjolskoj u zadnjih nekoliko godina padaju cijene nekretnina.

Hrvatska - mjesečni budžet - 2.000 dolara

Yahoo naglašava kako je Hrvatska država s neobičnom i kompliciranom poviješću, no država koja se svejedno ističe vrlo otvorenim i ljubaznim ljudima te doista prekrasnom prirodom.
"Istra je krajolik koji pruža nestvarne ljepote. Priroda i čovječanstvo radili su zajedno više od stoljeća, počevši s Rimljanima, kako bi stvorili zemlju užitaka koju morate cijeniti".

Pročitajte više