Za slučajno pronađenu sliku mogao bi dobiti 460 milijuna kuna

Screenshot: YouTube

ZALJUBLJENIK u umjetnost mogao bi zaraditi nevjerojatnih 35 milijuna funti (preko 460 milijuna kuna) nakon što je sasvim slučajno došao do slike koju je na početku platio samo 1200 funti.

Slika Gustavea Courbeta bila je izložena u jednom od najprestižnijih pariških muzeja, a na njoj su se dosad nalazile samo dio ženskog tijela. Međutim, slika ženske glave koju je anonimni zaljubljenik nedavno otkrio, mogla bi biti dio koji nedostaje.

Francuski magazin Paris Match otkrio je jučer da je kolekcionar još 2010. sasvim slučajno otkrio ovu sliku, a kemijske analize i brojni testovi potvrdili su autentičnost slike iz 1866.



Radi se u drugom dijelu kontroverzne slike iz 1866. koje se danas nalazi u Musee d'Orsay u Parizu, a još i danas postoje dvije struje razmišljanja, oni koji sliku smatraju remek djelom, i oni koji tvrde da riječ o vulgarnosti ili čak pornografiji.

Jean-Jacques Fernier, autor poznatog Courbetovog kataloga i jedan od trenutno najvećih svjetskih stručnjaka što se tiče ovog umjetnika, rekao je da je riječ o važnom otkriću.   

Pročitajte više