Zašto morate ozbiljno shvatiti svoj penis i probleme s erekcijom?

Screenshot: YouTube

EREKTILNA disfunkcija čest je problem mnogih muškaraca.

Stručnjaci upozoravaju kako ju muškarci moraju shvatiti ozbiljno jer tako mogu izbjeći mnoge druge zdravstvene probleme.

U razgovoru za HuffPost Live urolog Bruce Garber otkriva da u SAD-u više od 30 milijuna muškaraca pati od erektilne disfunkcije, a njezini najčešći uzroci su rak prostate, dijabetes, pušenje, visok krvni tlak i debljina. Zato je važno da se problemi s erekcijom ne zanemaruju zbog osjećaja srama jer oni mogu upućivati na mnogo ozbiljnije probleme.

Steve Santagati upozorava da muškarci svoju muškost povezuju sa seksualnom moći i svime što je povezano s njom. Kod pojave problema s erekcijom osjećaju se nesigurno i ne žele ništa poduzimati. Ne postoji javna kampanja koja bi ih upozorila na to da postoji i mogućnost preventive, a vježbanjem i pravilnom prehranom također se smanjuje rizik za probleme s erektilnom disfunkcijom.

Posljednjih nekoliko godina muškarci se zbog problema s erekcijom često odlučuju na operativne zahvate tijekom kojih im se ugrađuje proteza tj. implantat u penis.

Pročitajte više