Aco Golo krenuo na maraton dug 600 kilometara

Mostarski ultramaratonac Aco Golo (46) krenuo je u nedjelju ujutro s mjesta pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog nedaleko Mostara na više od 600 kilometara dugi utramaraton prema Makedoniji, povodom prve godišnjice zrakoplovne nesreće u kojoj je još stradalo osam putnika i članova posade.

Na mjestu gdje se gradi spomenik pokojnom makedonskom predsjedniku, Golo je položio cvijeće i krenuo prema Skoplju, promijenivši u posljednji trenutak rutu ultramaratona zbog snijega koji je u nedjelju padao i u Mostaru.

Golo je odlučio ne trčati preko istočne Hercegovine i Crne Gore, nego ići prema Sarajevu i Višegradu na bosanskohercegovačko-srbijanskoj granici. Tu će odlučiti kuda krenuti dalje.

Golo je prvotno planirao dotrčati u Skopje 26. veljače, na prvu godišnjicu pogibije predsjednika Trajkovskog. Sada je međutim ultramaraton produžen za dodatnih 200 kilometara a Golo planira trčati svaki dan po 100 kilometara.

Najavljeno je da će mostarskog ultramaratonca Acu Golu na makedonskoj granici dočekati Vilma Trajkovski, supruga pokojnog makedonskog predsjednika.

(Hina) xzkre ymaš

Pročitajte više