Alka Vuica o srpskoj pjesmi za Eurosong: To u Hrvatskoj ne bi prošlo

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

ALKA VUICA pojavila se na ovogodišnjoj verziji srpske Dore kao autorica teksta jedne od pjesama u izboru, a sada je otkrila i što misli o pjesmi In Corpore Sano u izvedbi Konstrakte koja je pobijedila i koja će Srbiju predstavljati na Eurosongu u Torinu.

"Ja sam se upravo vratila s Beovizije, srpskog izbora za pjesmu Eurovizije gdje sam se natjecala s pjesmom koju sam napisala zajedno s Marijom Mirković – Požuri, požuri. Moram reći da su Srbi fantastično izabrali jednu art pjesmu koja je otvorena. Takvo nešto u Hrvatskoj ne bi prošlo", rekla je za Story.

"No jako mi je drago što je Mia prošla na ovogodišnjoj Dori jer je i meni to iskreno bila najbolja pjesma. Strašno mi se sviđa, ali vidjet ćemo", dodala je.

"Mislim da se prošle godine kada je Maneskin pobijedio Eurovizija otvorila za 21. stoljeće i promjenu u glazbi. Mislim da se, koliko god to mnogi ljudi ne razumiju, Eurovizija pretvara ponovno u jedno ozbiljno natjecanje. Ostajat će veliki hitovi i velike pjesme s natjecanja", zaključila je.

"Kada je riječ o tome prolazi li bolje sporija ili brža pjesma, tada mogu reći da nema pravila. Na Euroviziji se ponovno traže upečatljivi autori. Mi ne smijemo zaboraviti da je to natjecanje autora, a ne pjevača. Mene je jako pogodilo što se na Dori nisu potpisivali autori, nego samo pjevači i imena pjesama. Mislim da je to nedopustivo", rekla je za kraj.

Pročitajte više