Američki glazbenici protiv Bushove politike

NJUJORŠKI rapper Nas uključio se u antiratni savez  glazbenika u kojem su još otprije  Jay-Z, Sheryl Crow, OutKast i Missy Elliot. Glazbenici su s ostalim istomišljenicima formirali udrugu s nakanom vršenja pritiska na američkog predsjednika George W. Busha.

Prošlog tjedna ova formacija održala je press konferenciju u New Yorku, kojoj su uz gore navedene prisustvovali i Lou Reed i Roseanne Cash. Prilikom obraćanja javnosti data je podrška i ohrabrenje UN-ovoj inspekciji kao mirovnom načinu razoružavanja Saddama Husseina.

Očekuje se da će se istupom poznatih imena iz svijeta glazbe, koja su sigurno popularnija od Georgea Busha i Colina Powella, probuditi uspavana svijesti mladeži te skrenuti pažnja i iznuditi glas razuma i podrške za zaustavljanjem ratne stihije.

S druge strane Atlantika, glazbenici protiv rata ujedinjeni su iza Massive Attacka, Ms Dynamite, Blura i Georgea Michaela, koji je nedavno nastupio u BBC-evoj emisiji Top Of The Pops s obradom stare antiratne pjesme Dona McLeana ""The Grave".

Njegov nastup ostati će zapamćen po činjenici da su mu BBC-evi producenti rekli kako će iz snimke nastupa izrezati kadrove na kojima se vidi majice s antiratnim porukama, koje su nosili članovi njegovog benda.

Producenti TOTP-a ovaj su potez opravdali riječima: "Top Of The Pops je glazbena, a ne politička emisija. Mi nismo tu da promoviramo bilo čije političke stavove."

Pročitajte više