Amerikanci tuže proizvođače lijekova za povećanje penisa

JEDAN muškarac iz New Yerseya podnio je tužbu protiv proizvođača biljnih pilula za povećanje penisa, optužujući ih da su reklamirali proizvode koji nisu ispunili njihova obećanja, izjavio je u ponedjeljak njegov odvjetnik.

U dva slična slučaja, odnosno tužbe podnesene prošle godine u Coloradu i Ohiou, proizvođači biljnih lijekova VigRx i Enzyte optužuju se da su lažno tvrdili da mogu povećati duljinu i opseg muškarčeva penisa.

Sve tri tužbe čekaju na usvajanje i trebale bi predstavljati više od milijun podnositelja sličnih tužbi.

U posljednjem slučaju od 21. siječnja, Michael Coluzzi iz New Jerseya u tužbi državnom sudu tvrdi da je platio 59.95 dolara za 30-dnevnu dozu pilula Alzare, ali da "nije doživio nikakvo povećanje penisa", a nije uspio dobiti ni povrat tog novca od proizvođača pilula Alzare LLC-a iz Floride.

Nitko u toj tvrtki nije bio raspoložen za komentar.

Coluzzijev odvjetnik Stephen DeNittis izjavio je da su brojni muškarci dovedeni u zabludu vrlo uvjerljivom reklamom da će, uzmu li Alzare, njihov penis biti veći do 7,5 centimetara.

"Muškarci, iz nekog razloga, mogu biti osjetljivi zbog nečega što smatraju svojim manjkom. Posavjetovao sam se sa stručnjacima, koji tvrde da su reklame lažne, prije no što sam podnio tužbu. Proizvođači čak tvrde da su proveli medicinske studije koje su pokazale da pilule djeluju", rekao je DeNittis.

Proizvođači za Alzare pilule jamče da se rezultati moraju pokazati već unutar jednog tjedna, te tvrde da je čak 95 posto uspješnih rezultata zabilježeno kod 100 tisuća muškaraca koji su uzimali te pilule.

No, Centar za znanost i javni interes prošle je godine uputio žalbu Federalnoj trgovinskog komisiji u kojoj je tvrdio da proizvođač pilula Enzyte svoje tvrdnje (reklame) nije potkrijepio nikakvim znanstvenim dokazima.

Pročitajte više