Andrew Tate se javio iz zatvora: "Pogledao sam se u ogledalo, jedva sam se prepoznao"

Foto: Epa

ZLOGLASNI influencer Andrew Tate oglasio se putem posrednika na svom Twitter profilu i tamo je otkrio da jedva prepoznaje svoj odraz u ogledalu. Tate je s bratom Tristanom Tateom već više od tri mjeseca u rumunjskom istražnom zatvoru, gdje su završili zbog optužbi za trgovinu ljudima i silovanje.

Tateu svaki mjesec iznova produžuju boravak u istražnom zatvoru, a on je za to vrijeme zapustio svoj izgled i danas je jedva prepoznatljiv. "Danas sam vidio svoj odraz u ogledalu i jedva sam se prepoznao. Duga brada, glava puna kose i vidljivi znakovi stresa na mom licu", poručio je Tate, ali onda je naglo okrenuo priču.

Jedva je prepoznatljiv

"No onda sam se pogledao u oči i prepoznao se u potpunosti. Ne mogu me slomiti", tvitao je Tate putem posrednika, preko kojeg često otkriva kako mu je u zatvoru i kakvi su uvjeti.

I uistinu, Tate je na prvi pogled neprepoznatljiv. U javnosti se posljednji put pojavio 27. veljače, kada su ga prevezli iz zatvora do suda, a vidljivo je kako je potpuno obrastao. 

Podsjetimo, Tate, njegov brat Tristan i još dvoje ljudi uhićeni su krajem prosinca prošle godine zbog navodne trgovine ljudima, silovanja i osnivanja organizirane kriminalne skupine. Tateova imovina, uključujući njegove luksuzne automobile, zaplijenjena je i naređeno mu je da ostane u pritvoru u rumunjskom zatvoru do 27. veljače, dok je istraga u tijeku.

Tatea su Rumunji otkrili uz indirektnu pomoć švedske aktivistice Grete Thunberg, s kojom je imao online prepirku. Tate je uhićen krajem prosinca 2022. godine, nakon što je podijelio video (uzvraćajući udarac Thunberg) na kojem su se vidjele kutije pizze iz rumunjskog lokalnog lanca pizzerija Jerry‘s Pizza.

Policija mu je navodno po isječcima iz toga videa i ušla u trag. Dan kasnije Greta Thunberg mu se narugala komentirajući kako je njihova internetska svađa pomogla u uhićenju influencera. "Ovo se događa kada ne reciklirate svoje kutije za pizzu", napisala mu je Greta, koja ga, čak i mjesecima nakon što je završio u zatvoru, ponižava izjavama. U jednoj od posljednjih poručila je da se Andrew Tate zapravo boji nje te da se zato tako ponaša.

Pročitajte više