Belma Džomba: Mirza još nije postao pravi penzioner, i dalje se ponaša kao sportaš

BUDUĆI da se Mirza Džomba oprostio od rukometa, on i supruga Belma odlučili su se iz Poljske vratiti u Hrvatsku. Došli su u lipnju na duži odmor, no ispalo je da ostaju za stalno. Ili barem do neke nove prilike, kaže Belma.

"Vratili smo se početkom lipnja, mislili smo da će to biti duži odmor, ali na kraju je tako ispalo da smo za sada tu. Dok nas opet život ne odvede negdje drugdje. A uvijek se nešto `kuha`, ima planova i nema. Mi smo otvoreni za svakojake ponude, tako da se uopće ne bi čudila kada bi opet otišli", rekla nam je bivša voditeljica. Tijekom ljeta su ona i Mirza bili u Španjolskoj: "Španjolska me oduševila uopće se ne bi čudila kada bi živjeli tamo jedno godinu, dvije, to bi definitivno bila poželjna destinacija".

"Posjetili smo stvarno puno prijatelja, iskoristili smo poznanstva i svakome se malo uvalili"

Belma kaže da će ljeto pamtiti baš po putovanjima. "Posjetili smo stvarno puno prijatelja, iskoristili smo poznanstva i svakome se malo uvalili. Ja se ne volim pržiti na suncu, skočim u more i odem u neki hlad ili kafić pored. A Mirza se voli sunčati tu i tamo, kada imamo vremena", rekla nam je Belma te dodaje kako joj je već dosta ljeta i jedva čeka malo niže temperature.



"Kud veće sreće nego se ponovo družiti sa starim društvom"

Trenutno je poznati par u Zagrebu, gdje će barem neko vrijeme i ostati. "Tu ćemo živjeti dok nam se ne sagradi nekakav dom u Rijeci. Naravno da se vidim sa starim društvom, onim iz djetinjstva, oni su uvijek tu i kud veće sreće nego se ponovo družiti s njima. Kada smo bili u Poljskoj stalno smo se čuli. ", kaže Belma, koja je u inozemstvu također stvorila krug prijatelja. "Kada čovjek živi tako vani, mora si stvoriti novo okruženje. To su većinom prijatelji vezani uz sportski krug, koji su trenirali s Mirzom, i njihove obitelji. Čujemo se s njima, pitaju kada ćemo ponovo doći. Bilo bi neozbiljno obećavati im nešto, ne znam kada će nas put opet odvesti tamo, ali ostali smo u jako dobrim odnosima", rekla nam je Belma.


"Za sada sam kucala jedino na vrata fakulteta, Mirza me pita koliko još točno ispita imam"


Lijepa voditeljica nam je otkrila i kako je imati "penzioniranog" muža. "Super je imati muža u penziji. Nije još postao pravi penzioner, ne ide sam na kavice u podne. Još uvijek se ponaša kao sportaš, tako da nema neke promjene za sada. Ali pogrešno je mišljenje da sada imamo više vremena jedno za drugo. Tek se sada dao u rješavanje stvari koje nije rješavao svih ovih godina dok je igrao vani i na pameti imao samo trening. Tako da se za sada i manje viđamo, ali nije to nešto prekritično, stignemo sve", kaže Belma.

Nju i Mirzu stalno ispituju o tome rade li na prvom djetetu, a Belma kaže: "Mislim da se to ne može tako reći, sad ćemo raditi na djetetu i to je to. Meni to ružno zvuči. Mislim da se volimo tijekom svih ovih godina što smo zajedno i ništa se sada neće promijeniti. Možda ćemo sada imati malo više vremena jedino". Imat će vremena i za posao, ali tek nakon što završi pravni fakultet, pa prije toga niti nije kucala na razna vrata i raspitivala se o slobodnim mjestima. "Za sada sam kucala jedino na vrata fakulteta, izašla na neke ispite, to moram prvo riješiti. Jer ako se uhvatim nekog posla, opet će se dogoditi što mi se i dogodilo, da zapostavim faks, a to ne bi bilo u redu, sada kada sam već pred kraj. Imam još nekoliko ispita. Mirza me pita koliko točno, ali ne dajem točan odgovor", smije se Belma.

Belma mora izabrati između prava i televizije jer oboje odjednom ne ide

Budući da studira pravo, pitali smo je vidi li se u ulozi odvjetnice. "Kada sam upisivala faks, vidjela sam se u toj struci. A paralelno s tim se dogodila televizija, tako da me malo više zaintrigirala. Trenutno se mogu vidjeti na televiziji, u bilo kojem poslu, ne mora biti voditeljski jer televizija pruža bezbroj mogućnosti. Ali tko zna, možda me jednog dana opet zaintrigira taj posao odvjetnice, ne znam . U svakom slučaju, moram se predati jednome ili drugome, dvoje neće ići", rekla nam je Belma.

Pročitajte više