Bilo je to vjenčanje godine, ali od mladenkine obitelji nije došao nitko osim majke

Foto: Guliver Image/Getty Images/EPA

SVI svjetski mediji, uključujući američke, koji su s neviđenim zanimanjem čekali taj dan, jedva su dočekali tu subotu, 19. svibnja 2018. godine. Tog dana sudbonosno da su izrekli omiljeni britanski princ i tri godine starija američka glumica Meghan Markle.

Tog dana je princ slomio tisuće srca djevojaka koje su maštale da će se udati za njega, a ceremonija nije mogla proći bez skandala koji su priredili članovi obitelji mladenke.

Na ceremoniju vjenčanja, kao ni na svadbeno veselje u Windsoru, nije došao nitko osim Meghanine majke Dorije Ragland. Njezin otac Thomas u posljednji je trenutak otkazao svoj dolazak pravdajući se da je imao infarkt, a nakon vjenčanja njegova svađa s kćeri je kulminirala. Nikad se više nisu čuli ni vidjeli.

Meghan nije pozvala polusestru Samanthu, polubrata Thomasa, ali ni stričeve, tete...

Mnogima je bilo tužno gledati kako je strana crkve na kojoj je bila Harryjeva obitelj puna, a na mladenkinoj strani sjedile su samo uplakana majka i jedna prijateljica.

Ipak, to nije pokvarilo dan i kraljevsko vjenčanje je postiglo nevjerojatnu gledanost. Meghan je nosila vjenčanicu modne kuće Givenchy te tijaru iz kraljevske kolekcije. Svi su pričali o njezinom jednostavnom izgledu, kao i o seksi haljini u koju se presvukla kasnije.

Meghan i Harry samo su godinu i pol dana proveli na dužnosti vojvode i vojvotkinje od Sussexa. Početkom ove godine objavili su da napuštaju kraljevske dužnosti i sele u Ameriku, a krajem kolovoza i službeno su napustili kraljevstvo.

Pročitajte više