Razgovor za posao kod Elona Muska zvuči poput prave noćne more

Screenshot: YouTube

RAZGOVORI za posao općenito nisu pretjerano ugodno iskustvo, no sudeći prema priči bivšeg zaposlenika kompanije Elona Muska, SpaceX, razgovor za posao kod njih posebna je vrsta noćne more.

Josh Boehm za Business Insider ispričao je da tvrtka ne gubi vrijeme dok intervjuira potencijalne kandidate za posao te da to ponekad može biti zaista neugodno. Boehm kaže da je ponekad morao koristiti zaista nepristojne taktike da bi ubrzao razgovor s kandidatom za kojeg je procijenio da nije dobar izbor za kompaniju.

"Ako usred intervjua znaš da neće biti primljen, ako kandidat ponudi odgovor na neko pitanje zbog kojeg odmah promijeniš mišljenje o njemu, ne trebaš biti ljubazan prema njemu i dovršiti intervju. Moraš završiti razgovor odmah tad i ispratiti ga van", rekao je Boehm i dodao da je to nekad znalo završiti veoma neugodnim situacijama.

"Elon i Gwayne Shotwell kažu da želimo samo vrhunske talente. Bilo je zaista teško pronaći ljude i dovesti ih u tim", ističe Boehm i dodaje da je taj proces znao biti frustrirajući.

"Premda u SpaceXu postoje standardi, postupci i uljudnost variraju od odjela do odjela i od tima do tima", tvrdi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Elona Muska, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Elon Musk.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više