Bogati i uspješni, ali bez srednje škole

IAKO zarađuju milijune, a neki čak i milijarde, pojedini celebovi nisu završili niti srednju školu. Magazin Forbes napravio je listu njih šest koji danas žive luksuznim životom kojeg su stekli, ni više ni manje, već svojom sposobnošću i talentom.

Jay-Z

Prvi na listi je reper Shawn Corey Carter poznatiji kao Jay-Z. Suprug pjevačice Beyonce napustio je srednju školu u Brooklynu kako bi zaradio novac dilanjem droge. Nekoliko godina kasnije, Jay-Z počeo je repati, dok je 14 godina kasnije postao predsjednik glazbene kuće Def Jam koja mu je izdala prvi singl.

Samo u prošloj godini Jay-Z je u svoj džep spremio 56 milijuna funti od svog desetogodišnjeg ugovora s koncertnim gigantom, promotorom Live Nationom koji osim njegovih, između ostalog, organizira koncerte Madonne i Shakire.

Carl Lindner

Drugo mjesto zauzeo je kralj mljekara Carl Lindner čije se bogatstvo procjenjuje na 2,3 bilijuna. 91-godišnji vlasnik lanca mljekare prvi je posao dobio kao raznosač mlijeka te je odustao od srednje škole.

George Foreman

Treći najbogatiji čovjek bez mature je boksač George Foreman, jedan od najvećih američkih boksača, koji je dva put bio svjetski prvak u teškoj kategoriji, osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, svrstan je među 25 najboljih boksača svijeta ikad prema časopisu Ring, a uz to bio je i najstariji svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Richard Branson

Na Forbesovoj listi najbogatijih nalazi se i Richard Branson, čije se bogatstvo procjenjuje na 7,8 milijardi američkih dolara. Vlasnik je branda Virgin koji sadrži 350 kompanija, od kojih je najpoznatija zrakoplovna kompanija Virgin Atlantic.

Simon Cowell

Nakon Bransona, na listi se našao još jedan celeb, popularni Simon Cowell. Producent i najstroži član žirija američkog Idola, X-Factora i showa Britan's Got Talent, srednju školu napustio je kao 16-godišnjak te se počeo baviti raznošenjem pošte. Sedam godina kasnije, osnovao je glazbenu kuću Fanfare, a danas zarađuje oko 80 milijuna dolara godišnje.

Gisele Bundchen

Posljednja na listi je prelijepa manekenka Gisele Bundchen koja je svoje bogatstvo zaradila isključivo na ljepoti. Lijepu Brazilku, kao 14-godišnjakinju, zamijetio je menadžer iz jedne manekenske agencije i odveo je na Tjedan mode u New York. Zbog putovanja i brojnih snimanja, Gisele nije imala vremena završiti srednju školu, koja joj očito ni ne treba, s obzirom da godišnje zarađuje preko 25 milijuna dolara.

Pročitajte više