Branimir u Superpotjeri nije znao kako izgledaju otoci Gaz i Galešnjak. Znate li vi?

Screenshot/Foto: HRT/Dino Stanin/PIXSELL

U SINOĆNJOJ epizodi Superpotjere nastupio je Branimir Pervan, profesor elektrotehnike i računarstva iz Zagreba. Branimir nije dobio priliku zaigrati protiv lovaca jer je netočno odgovorio na prvo pitanje u brzoj igri. 

Pitanje je glasilo kako izgledaju Gaz i Galešnjak i ponuđeni su mu odgovori kao dupin i mozak, kao školjka i bubreg i kao riba i srce, a Branimir je odgovorio netočno. Znate li vi točan odgovor? 

Branimir je odgovorio školjka i bubreg, pa tako završio svoju igru.  

Otočići neobičnog oblika 

Otočić Gaz je poznat kao "zaštitno lice Brijuna", a njegova obalna linija dugačka je tek malo više od kilometra. Osim svog neobičnog oblika, pažnju plijeni i neobičnom građevinom, a riječ je o ostacima stambenog objekta s cisternom za vodu ograđenog ostacima suhozida visokog i do četiri metra. Inače, posjeti ovom otoku su zabranjeni i na njega smiju kročiti samo stručnjaci u sklopu svojih istraživanja  

Otok Galešnjak smješten je u Pašmanskom kanalu između otoka Pašmana i mjesta Turanj, a zbog specifičnog oblika srca mnogi ga nazivaju "Otokom zaljubljenih". 

Otočić je postao poznat diljem svijeta, a Google Earth 2008. ga je je proglasio jednim od nekoliko prirodnih srcolikih fenomena, dok ga je Brightside uvrstio na svoj popis 20 svjetskih čuda. Inače, krajem siječnja je na Index Oglasima osvanuo oglas za prodaju dijela otoka Galešnjaka. Prvotna cijena bila je 10 milijuna eura, a zatim je narasla na 13 milijuna eura.

Nastup koji je izazvao zanimanje

Najveće zanimanje u sinoćnjoj emisiji izazvao je nastup Mislava Blagajića, koji je dobio veliki pljesak za pokazano znanje, a lovac Dean Kotiga je izjavio kako je ovo bio jedan od najboljih nastupa u kvizu. 

Mislav je u prvom krugu osvojio 1000 eura, a u brzopoteznoj igri odabrao je igrati protiv svih petero lovaca za iznos od 15.000 eura, uz osam sekundi prednosti. Samo sekunda ga je dijelila od toga da pobijedi svih petero lovaca, ali lovci su ipak bili brži.   

Pročitajte više