Britanski UFO lovci nakon 28 godina odustali od potrage za vanzemaljcima

28 GODINA nakon što su deseci svjedoka, od čega i deset policajaca, na nebu iznad područja Windermere kod Cumbrie vidjeli nepoznati leteći objekt oblika dijamanta, britanski su lovci na nepoznate leteće objekte (UFO-e) prekinuli istragu oko nepoznate letjelice.

Viđenje iz Windermere jedno je od najpoznatijih britanskih viđenja UFO-a, a i dan danas postoje svjedoci koji tvrde kako su te noći, 28. kolovoza 1977. godine, vidjeli leteći objekt dijamantnog oblika i sličnog brodu katamaranu. Jedan je svjedok letjelicu vidio kako lebdi iznad ceste A592, nakon čega se uputila visoko u nebo iznad područja obližnjeg Morecambea.

Iako UFO lovci nisu uspjeli prikupiti nikakve dokaze o ovom viđenju, osim izjava vidioca, slučaj iz Windermere, poznat po i dva ogromna jaka svjetla, ostat će kao jedan od najpoznatijih u britanskoj UFO povijesti, piše britanski Independent.

List piše kako je u Britaniji rapidno opalo viđenje UFO-a, te ističe koncidenciju između prestanka emitiranja tv serije X-files s Mulderom i Scully u Britaniji i smanjenjem broja prijava viđenja UFO-a. Tako je 2003. godine u Velikoj Britaniji zabilježeno 60 prijava o viđenju UFO-a, dok ove godine nije zabilježen niti jedan slučaj.

Ovakvom podatku u prilog ide i činjenica kako su znatno opale vojne vježbe britanske vojske, koje su inače "odgovorne" za prosječno 90 posto navodnih viđenja UFO-a. Vojska, naravno, o svemu šuti, a samo nekolicina upućenijih zna za tajne projekte letjelica koje su slučajni promatrači opisali kao UFO.

Da je situacija s UFO viđenjima doista "u krizi", svjedoči i podatak kako je poznati britanski časopis UFO Magazin zatvorio svoje uredništvo nakon 25 godina izdavanja, a sa svojevremeno 35.000 prodanih kopija, časopis je bio jedan od najprodavanijih listova na temu UFO-a.

Možemo li na kraju zaključiti da je možda i vanzemaljcima već dosadilo dolaziti na Zemlju, ili je čovječanstvo jednostavno postalo toliko tehnološki razvijeno da se više ne zna što je na nebu proizvod ljudskih ruku a što "vanzemaljaca".

Pročitajte više