Carreras i Bolton od Cetinskog dobili dres hrvatske reprezentacije

TONY CETINSKI poklonio je dres hrvatske nogometne reprezentacije slavnom tenoru Joséa Carrerasu i američkoj pop zvijezdi Michaela Boltonu, na konferenciji za novinare kojom su zajedno najavili sutrašnji koncert koji će se održati u dvorani "Dražena Petrovića" u Zagrebu.

Naime, Tony Cetinski, Jose Carreras i Michael Bolton ujedinit će svoj glas na zajedničkom koncertu, a pratit će ih Simfonijski orkestar HRT-a, pod ravnanjem maestra Davida Gimeneza. 

Najavljeno je kako će ovaj spektakl po pitanju produkcije biti najveći i najzahtjevniji događaj godine. A najvažnije od svega je, kako kažu i sami izvođači da prihod od honorara izvođača ide u humanitarne svrhe Zakladi "Ana Rukavina". Također, zakladi će darovati i 30.000 CD-a s duetom "Dolce suono", od čije prodaje će prihod ostati zakladi, te na ovaj način simbolično obilježiti godišnjicu smrti Ane Rukavina.

"U Americi smatramo kako su zvijezde dužne iskoristiti svoju slavu kako bi se pomoglo ljudima koji su bolesni i nemaju toliko sreće", rekao je Michael Bolton. "S Tonyem i Carrerasom mi je velika čast nastupati i nadam se da će sutra biti odlično", dodao je Bolton, te povjerio kako je i sam zbog leukemije izgubio prijatelja: "Ova okrutna bolest mi je uzela jednog prijatelja i nastojim djelovati uvijek kada imam priliku humanitarno. Ovaj koncert smatram odličnom prilikom da sudjelujem u nečemu dobrom i da pomognem, s tim da imam čast nastupiti s ovako velikim glazbenicima".

Maestro Jose Carreras koncertom "Noć za pamćenje" želi podržati rad Zaklade Ana Rukavina, te proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i Banke matičnih stanica, potrebne za liječenje oboljelih od leukemije. Tu je bolest krajem 80-ih prebolio i on sam nakon čega je osnovao Foundation Carreras koja djeluje u Španjolskoj, Švicarskoj, Njemačkoj i SAD-u, pa često sudjeluje u humanitarnim akcijama vezanim za tu malignu bolest.

"Svaki od nas će izvesti svoj uobičajeni repertoar, te kao iznenađenje pjesme koje ranije publika nije imala priliku čuti. Naravno, svi ćemo dati sve od sebe i u profesionalnom i emotivnom smislu kako bi koncert uspio", najavio je Jose Carreras, te dodao da mu je čast nastupiti s Michael Boltonom i Tonyem Cetinskim, te da ih obojicu smatra vrhunskim glazbenicima. 

N.D.
Foto: L.T.

Pročitajte više