Čelnik saborskog Povjerenstva više mjeseci izrađivao zodijačku strukturu Sabora i Vlade

V.D. PREDSJEDNIKA saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u ostavci Antun Kapraljević danas je saborskim izvjestiteljima samoinicijativno otkrio svoj višemjesečni neobični rad zodijačku strukturu Hrvatskog sabora i Vlade.

Zodijačka struktura koju je HNS-ovac Kapraljević pedantno statistički obradio pokazuje da su u Hrvatskom saboru najzastupljeniji škorpioni i djevice, dok Banskim dvorima, pak, vladaju djevice i blizanci te bikovi.

U Hrvatskom saboru, pobrojao je Kapraljević, najzastupljenjiji su škorpioni (20) i djevice (19), potom jarci (15), rakovi i ribe (14), a najmanje je strijelaca, svega njih pet.

Analizirajući horoskopsku pripadnost članova izvršne vlasti došao je do pokazatelja da Banskim dvorima dominiraju djevice i blizanci (20), te bikovi (19), a da je najmanje riba (pet).

Na službenom memorandumu Povjerenstva koje je vodio sedam mjeseci, Kapraljević je naveo i podatke o broju djece, bračnom statusu i stupnju obrazovanja saborskih i vladinih dužnosnika, ali i zastupljenosti pojedinih imena.

Daleko najviše je Ivana (60), Ivica (26) i Iva (13), te Anti (25) i Antuna (11). Josipa ima 41, Stjepana 29, Željka 27, a Marijana 24. Što se pak tiče ženskim imena, najzastupljenije su Vesne (8), Marije (7), Gordane (5) te Mirjane i Vlaste (4).

Kapraljevićeva analitika pobrojala je četiri neoženjena saborska zastupnika i sedam neudanih zastupnica, troje udovaca i osmero razvedenih narodnih predstavnika.

Pročitajte više