Charles odvezao Camillu na imanje i otišao se odmoriti sam

Foto: EPA

KRALJ Charles se vratio u dvorac Highgrove kako bi na jedan dan uzeo predah od napornog rasporeda i niza dobaveza koje je imao nakon smrti kraljice Elizabete II. Cijeli će četvrtak odmarati u svom domu u Gloucestershireu, a BBC ističe da je to dio "Operacije Londonski most", detaljnog protokola o procedurama u slučaju smrti kraljice.

Nakon što je jučer završila procesija i bdjenje nad lijesom njegove majke, kralj Charles III. je kraljevskim helikopterom otpratio suprugu Camillu na njeno imanje Ray Mill House u Wiltshireu. Nakon toga se automobilom zaputio u dvorac koji je od imanja udaljen 30 minuta vožnje.

Tek ga čeka naporni posao kralja

Podsjetimo, nakon smrti kraljice Charles je iz dvorca Balmoral u Škotskoj otputovao u London, gdje je službeno proglašenim suverenom. Nakon toga je sudjelovao u procesiji u Edinburghu, a ubrzo zatim je otputovao u povijesni posjet Sjevernoj Irskoj.

Iz Sjeverne Irske se opet vratio u London kako bi u Buckinghamskoj palači dočekao lijes kraljice, a jučer je bio na bdjenju u Westminster Hallu.

Osim što je iza Charlesa težak period, posao kralja koji ga tek čeka također je zahtjevan. Svakog dana osim Božića primat će službene dokumente od ministara u vladi, predstavnika Commonwealtha i diplomatskih predstavnika, a primat će i izvještaje o radu parlamenta.

Pročitajte više