Coldplay i Red Hot Chili Peppers zvijezde festivala "V"

ROCK grupe Coldplay i Red Hot Chili Peppers bit će glavne zvijezde ovogodišnjeg "V" festivala koji će se održati u kolovozu u Engleskoj.

Coldplay i Peppersi prve su dvije grupe najavljene za britanski glazbeni festival koji će se održati u Chelmsfordu (Essex) i Weston Parku (Staffordshire), izvijestio je BBC.

Obje grupe svirale su na ´V´ festivalu i 2001., kada je jaka kiša upropastila koncert. Bendovi će svirati u oba mjesta, 16. i 17. kolovoza. Imena ostalih izvođača bit će objavljena nakon što ulaznice krenu u prodaju, 8. ožujka.

I Coldplay i Red Hot Chili Peppers objavili su nove albume nakon zadnjeg pojavljivanja na ´V´ festivalu, koji je ime dobio po koncernu ´Virgin´, pod čijim se pokroviteljstvom održava.

Albumom ´Rush of Blood to the Head´ Coldplay je prošle godine ostvario izniman uspjeh kod kritike i publike, a Red Hot Chili Peppers su albumom ´By the Way´ učvrstili status jedne od najpopularnijih rock grupa na svijetu.

Unatoč prethodnim najavama, na prošlom festivalu ´V 2002´ nisu nastupili Travis (zbog ozljede bubnjara), a umjesto njih uskočili su Manic Street Preachers.

Inače, upitno je hoće li se održati najveći britanski festival ´Glastonbury´, jer su im vijećnici iz mjesta Shepton Mallet u Somersetu odbili izdati dozvolu za održavanje.

Organizatori festivala podnijeli su žalbu, a policija zasad nema prigovora da se ´Glastonbury´ održi. Ako se administrativni problemi riješe, glavne zvijezde festivala bit će R.E.M., a šuška se da bi tamo mogli svirati i Rolling Stones.

Pročitajte više